LAGET DUKKE: Kenneth Vermeer ble møtt med dette synet (t.h.) da han kom tilbake til sin gamle hjemmebane. Foto: EPA/OLAF KRAAK/NTB Scanpix
LAGET DUKKE: Kenneth Vermeer ble møtt med dette synet (t.h.) da han kom tilbake til sin gamle hjemmebane. Foto: EPA/OLAF KRAAK/NTB ScanpixVis mer

Keeperen spilte ni år i klubben. Kom «hjem» til grotesk syn: - Det er forkastelig

Kenneth Vermeer spiller nå i rivalklubben.

(Dagbladet): Det var et ekkelt syn som møtte Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer da han var tilbake på sin gamle hjemmebane Amsterdam Arena.  
 
Noen Ajax-supportere hadde laget en dukke som skule forestille Vermeer, som ble «hengt» på den ene tribuneseksjonen. De var tydeligvis ikke fornøyd med at keeperen hadde valgt å gå til erkerival Feyenoord i 2014.

30 år gamle Vermeer spilte i Ajax fra 2005 til 2014.

Kampen mellom Ajax og Feyenoord omtales som De Klassieker, og er det største rivaloppgjøret i Nederland.

Det har vært mange voldelige sammenstøt mellom supportere på begge sider opp gjennom årene. I 1997 ble også en Ajax-supporter drept i forbindelse med rivaliseringen.

Personene som sto bak opptrinnet i dag har nå blitt utestengt fra stadion på ubestemt tid, skriver Nederlandse Omroep Stichting. I tillegg vil de skyldige bli politianmeldt for opptrinnet.

«Det er en forkastelig handling av en svært liten del av supporterne i Ajax» skriver fotballforbundet i Nederland i en uttalelse.

Ajax vant forøvrig oppgjøret 2-1, og leder ligaen med to poeng ned til PSV med én kamp mer spilt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram