Keeperglipp ødela for RBK

Det går ikke på skinner for RBK om dagen: I kveld var det en keepertabbe av Arni Gautur Arason som ødela.

Rosenborg og Brann spilte festfotball den første halvtimen. Etter en halvtime scoret Harald Martin Brattbakk kampens femte mål!

Brann åpnet best. Thorstein Helstad løftet inn en retur fra RBK-keeper Arni Gautur Arason etter tolv minutter. Fem minutter seinere stanget Frode Johnsen inn en corner i den andre enden av banen.

I det 19. spilleminutt var Helstad på farten igjen - denne gangen som servitør for Petter Furuseth Olsen. Proffaktuelle Helstad rundet Bent Inge Johnsen og slo flatt inn til spisskollegaen. Årets Brann-funn satte læret sikkert i mål.

Seks minutter seinere ga Bent Inge Johnsen livstegn fra seg. Johnsen har slitt med skader og lite spilletid så langt denne sesongen, men fikk tillit fra start i dag. Han takket for tilliten ved å løfte et frispark opp i vinkelen.

Da klokka tikket opp mot 30 minutter, tok Rosenborg ledelsen for første gang i kampen. Harald Martin Brattbakk tok med seg ballen på en glitrende måte og leverte en avslutning som sto i stil med medtaket. 3-2.

Etter det måtte Lerkendal-publikummet vente 55 minutter på neste scoring, men da den endelig kom var det Brann-fansen som kunne juble. Det som så ut som et håpløst forsøk fra Harri Ylönen gikk under Arni Gautur Arason og i mål.

- Det var vel det vi kaller et vådeskudd. Arni er uheldig der, sier Nils Arne Eggen til NRK.

RBK-treneren var for øvrig brukbart fornøyd med resultatet.

- Det gir vel et godt bilde av kampen, sier Eggen.

Thorstein Helstad var et konstant uromoment så lenge han var på banen, men Brann-spissen måtte ut med en strekk tidlig i andre omgang. Etter det sloknet Brann en del.

- Jeg synes vi fortjente bedre etter den første omgangen vi spilte, oppsummerte Helstad.

- Vi ville vunnet dersom Thorstein hadde kunnet spille hele kampen, mente Brann-trener Teitur Thordarson.

Han var godt fornøyd med sine elever.

- Det var en bra kamp, hvor gutta viste en fin innstilling. Jeg mener vi er nærmere Rosenborg spillemessig i år enn tidligere, og det er det ikke alle som ser. Vi er blitt bedre i pasningsspillet, og har større ro, sier Thordarson.

UAVGJORT:</B> Roar Strand og Egil Ulfstein måtte dele poengene på Lerkendal. Foto: Ned Alley, SCANPIX