Håndball-EM i Sverige:

Keeperhelt Solberg var kvalm i superkampen: - Det pleier å være en dårlig ting

Spilte sin beste landskamp noensinne.

STORSPILL: Keeper Silje Solberg var banens gigant mot Frankrike. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STORSPILL: Keeper Silje Solberg var banens gigant mot Frankrike. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

GÖTEBORG (Dagbladet): - Dette var veldig gøy!

Ordene tilhører Norge-målvakt Silje Solberg (26) som sto som en levende vegg i semifinalen mot Frankrike og fikk utrolige 59 i redningsprosent. Hun får 10 på Dagbladets spillerbørs.

- Det var en tøff kamp og vi sliter veldig med å score. I en periode i 2. omgang blir jeg litt stressa. Jeg tenkte: «Nå må jeg bare redde alt også», sier Solberg, og fortsetter:

- Heldigvis så gjør jeg det og tar alt. Da løsnet det de siste fem minuttene og vi løp fra dem. Det er en av våre store styrker. Vi har vært i situasjonen før, sier Solberg.

Kari Aalvik Grimsbø startet i det norske målet, men fikk en tung start. Etter 10 minutter kom Solberg inn - og fikk en superstart.

- Det er en variert følelse. Jeg følte meg kvalm og var veldig nervøs. Det pleier å være en dårlig ting, men jeg holder roen. Jeg har fokus på ball og det går veien. Kanskje min beste kamp noensinne, sier Solberg.

div style="position:relative;height:0;padding-top:56.25%;">

- Hvordan opplevde du å sitte på benken i starten?

- Jeg prøvde å hjelpe Kari. Selv sa hun at hun tenkte for mye. Jeg måtte bare holde roen og gjøre det jeg er god på. Jeg måtte beholde roen. Der var fokuset mitt, sier målvakten.

Solberg spiller til vanlig i franske Issy Paris - og hun utelukker ikke at det var en fordel.

- Mulig noe. Vi så mye video før kampen, men mange spiller i utlandet. Jeg kjenner mange spillerne og vi har møtt Frankrike mye. Det sitter i kroppen, sier Solberg.

Norge møter Nederland i EM-finalen søndag kveld.

Live-published photos and videos via Shootitlive