Keeperhelten brakk fingeren

KRISTIANSAND (Dagbladet): Keeperhelten Espen Johnsen feiret opprykket til Tippeligaen i sinne, frustrasjon og glede ved akuttmottaket på Vest-Agder Sentralsykehus i går. Legen konstaterte fingerbrudd etter kampen mot Godset søndag.

Dermed må Liverpool vente i seks uker før de får ta det åpenbare talentet i øynsyn.

Skaden er et lite brudd innerst ved fingerrota. Nærmere bestemt mellom pekefingeren og langfingeren. I tillegg har han pådratt seg en leddbåndskade.

Etter fire til seks ukers ro er hånda «fit for fight» igjen. Dermed kan det bli julecruise til England.

- Det er ingen skandale, litt kjipt, men verdt det, sier han selv.

Kjent på Anfield

Billettene til Anfield ligger klare, med avreise fredag. Reiser han over med ubrukelig hånd, er det bare én årsak - og det er at han skal signere kontrakt. For Espen Johnsen har trent med Liverpool før. Det kan godt være årsaken til at trener Gernhard Houllier holder tett kontakt med fotballagent Erik Solér.

- Det er ingen katastrofe om jeg ikke reiser til Liverpool nå. Det kan jeg gjøre siden. Akkurat nå har jeg vanvittig lyst til å spille i Tippeligaen for Start, sier Espen.

Når Erik Ruthford Pedersen bekrefter at han skal fortsette som keepertrener neste år, er det ytterligere et moment som taler for at talentet blir. For Ruthford har trent unggutten siden han var 14 år, og har åpenbart hatt en heldig hånd med formgivningen. Som innebærer litt publikumsfrieri og sirkus.

Showmann

- Det fins ikke maken til person og keepertrener, slår Espen fast.

- Han får lov til å være litt showmann, det må han få lov til når han er 19 år, ler Ruthford Pedersen.

Start-talentet er i høyeste grad ansvarlig for at Sørlandet igjen er på fotballkartet. Sesongen, som han startet på benken, har vært en lang serie med spektakulære redninger.

  • Resultatet er at han i flere kamper har sørget for at Start har fått poeng. Søndag viste han klasse med flere feberredninger både før og etter at han brakk venstre langfinger et kvarter ut i annen omgang.