Keeperhelten kan koste Atletico 40 millioner per semifinale

- Det er et beløp vi ikke kan betale.

(Dagbladet): Gårsdagen ble en eneste lang fest for Atletico Madrids spillere og supportere.

Med 1-0 hjemme mot Barcelona på Vicente Calderon og 2-1 sammenlagt, kvalifiserte hovedstadslaget seg for sin første semifinale i den gjeveste europacupen på 40 år.

Men det er også et skår i gleden. Skulle Atletico trekke Chelsea i neste runde, må de stille uten sin faste sisteskanse denne sesongen.

Dyre kamper Belgiske Thibaut Courtois (21) er nemlig bare på utlån til den spanske klubben fra nettopp Chelsea, og da låneavtalen ble skrevet under i sommer sikret Chelsea seg mot nettopp en slik situasjon.

Hver gang Courtois skal spille mot Chelsea, må Atletico ut med en pengesum. Og denne er på ingen måte ubetydelig.

Tallene varierer. Skysports opererer med 40 millioner kroner per kamp, mens Daily Mail mener det vil koste spanjolene 25 millioner per oppgjør.

Enrique Cerezo, klubbens president, bekrefter overfor den spanske radiokanalen Onda Cera at klausulen eksisterer og at summen er for høy for spanjolenes lommebok.

- Det er et beløp vi ikke kan betale, sier han.

Reserve Nå er det på ingen måte sikkert at stortalentet må sitte på tribunen under semifinalene. Det er fortsatt omlag 67 prosent sjanse for at Ateltico trekker byrival Real Madrid eller Bayern Munchen i stedet.

Men skulle så bli tilfellet, er det etter alle solemerker 34 år gamle Dani Aranzubia som vil vokte Atleticos mål. Han har bare én opptreden for klubben i år.

Trekningen av semifinalene går i morgen formiddag.