Keeperkampen

Vålerenga har kjøpt Arni Gautur Arason. Brann har solgt Ivar Rønningen. Det er ingen tvil om at Vålerenga har gjort den beste keeperhandelen i sommer.

BERGEN (Dagbladet): I går kostet keeper Håkon Opdal Brann seieren da han helt galt gikk ut i feltet på et innkast og endte opp med å slå hull i lufta.

Og bare det.

-  Jeg gikk ut på et langt innkast. Den skulle jeg gripe, men så forsvant den ene handa mi. Slikt skjer i tøffe dueller på dette nivået. Jeg kan ikke slutte å gå ut for det. Tidligere i kampen vant jeg ballen og holdt den trygt i en liknende duell. Likevel kan jeg nå erkjenne at jeg kanskje burde ha blitt inne på streken denne gangen, sier Håkon Opdal om duellen han tapte. Den ble skjebnesvanger fordi Daniel Fredheim Holm utnyttet sjansen og utliknet for Vålerenga.

Får tillit

Det har vært ei tøff tid for den unge keeperen etter at Ivar Rønningen ble solgt til benkesliting i Rosenborg tidligere i sommer. Flere tabber har høstet hard kritikk i Bergens-pressen. Som garantert fortsetter i dag.

Slikt gir frynsete sjøltillit for en spiller med mye å bevise. Særlig i Bergen.

-  Men det går bedre nå enn i de første kampene, sier Opdal.

Mons Ivar Mjelde håper at Opdal snart har gjort seg ferdig med feilene.

-  Han er en god keeper og må stå på dette nivået for å bli trygg i spillet. Vi vil gi ham den tillit som er nødvendig, sier Mjelde.

Som likevel må innse at en hundre prosent pålitelig sisteskanse er det som kan skille Brann fra poengene opp til Royal League-deltakelse etter årets jevne Tippeliga.

God Arason

I motsatt mål sto Arni Gautur Arason som en levende vegg for VIF, og reddet gjestene fra tap. I alle fall tre ganger stoppet han feite forsøk fra Robbie Winters.

-  Han var virkelig god på en dag der vi var uvanlig rufsete i forsvar, sier Kjetil Rekdal.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde sier det slik:

-  Det kan ikke være noen tvil om at Vålerenga kan takke Arason for at de ikke tapte.

Sjøl er Arason godt fornøyd etter sin andre kamp for Vålerenga.

-  Det var mye å gjøre, og det gikk bra. Alltid moro å spille kamp i Bergen, sier han.

GOD DAG: Arni Gautur Arason var banens beste i Bergen i går, og stoppet flere feite forsøk fra Robbie Winters.