NORGES MOTSTANDER: Angolas keeper Teresa Almeida og trener Vivaldo Eduardo er Norges motstander i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NORGES MOTSTANDER: Angolas keeper Teresa Almeida og trener Vivaldo Eduardo er Norges motstander i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Keeperkjempen Teresa skal stoppe Norge

- Angola er fysisk tøffe.

(Dagbladet): Etter to transportetapper mot Argentina og Paraguay, venter det trolig en tøffere motstander for de norske håndballjentene i dag.

Nå skal Thorir Hergerissons lag bryne seg på Angola.

- Dette er Afrikas beste lag. De er fysisk tøffe og Norge møter et helt annet lag enn tidligere i VM. Angola spiller på en annerledes måte og det er mye kraft i spillestilen deres, sier tidligere landslagsprofil Else Marthe Sørlie Lybekk til Dagbladet.

Den som får i oppgave å stoppe de norske skuddene er Angolas målvakt, Teresa Almeida. Angola åpnet med 33-23 mot Argentina, 37-12 mot Paraguay og tap 23-32 mot Polen.

Stor målvakt 25-årige Almeida får dermed oppgaven med å stoppe Linn Jørum Sulland, Nora Mørk og de andre hardtskytende norske stjernene. Målvakten er 180 centimeter og veier 98 kilo, ifølge VM-arrangøren.

- Norge har slitt mot forskjellige typer keepere før. Mange snakket ned målvakten til Paraguay, men hun reddet likevel mange forsøk, sier Sørlie Lybekk, som også er prosjektleder for Sunn Jenteidrett i regi av Norges Håndballforbund.

STOR TEST: Nora Mørk forventer at Angola blir en tøffere motstander enn Paraguay.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STOR TEST: Nora Mørk forventer at Angola blir en tøffere motstander enn Paraguay. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- I håndballen er det plass til alle kroppsfasonger, sier Sørlie Lybekk.

Almeida spiller til daglig i klubben Atlético Petróleos Luanda i hjemlandet. Det gjør ni av 16 spillere i troppen. Resten spiller i Clube Despo 1o Agosto.

- Hvor gode er Angola?

- På en god dag kan de by på utfordringer for Norge, sier Sørlie Lybekk.

- Fantastisk fysikk Norges Nora Mørk forventer en tøffere motstand enn de siste kampene.

- Angola er bedre enn Paraguay. De spiller håndball på en litt annen måte og er mer aggressive. Det blir en stor test for oss fordi det er et annerledes lag enn de europeiske. Det går fort, og de skyter hardt, sa Nora Mørk til NTB i går.

AFRIKAS BESTE:  Else Marthe Sørlie Lybekk mener Angola har en annerledes spillestil enn mange andre i håndball-VM.
Foto: ARNT E. FOLVIK
AFRIKAS BESTE: Else Marthe Sørlie Lybekk mener Angola har en annerledes spillestil enn mange andre i håndball-VM. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Angola er gode selv om vi alltid har hatt overtaket på dem. De har fantastisk fysikk med hopp, en del uvante ting og rask skuddavvikling, sa Katrine Lunde.

Norge - Angola kan du følge i Dagbladets håndballstudio fra klokka 20.15.