TIL MALMÖ: Fotballkeeperen Johan Wiland forlater FC København til fordel for Åge Hareides Malmö FF. Foto: AFP PHOTO/OZAN KOSE
TIL MALMÖ: Fotballkeeperen Johan Wiland forlater FC København til fordel for Åge Hareides Malmö FF. Foto: AFP PHOTO/OZAN KOSEVis mer

Keeperkrisa løst for Hareide og Malmö

Henter Wiland fra FC København.

Fotballkeeperen Johan Wiland forlater FC København til fordel for Åge Hareides Malmö FF.

Den danske hovedstadsklubben bekrefter selv overgangen på sine nettsider onsdag.

Wiland har i lengre tid vært linket til andre klubber, og nå er det klart at veteranens fotballframtid ligger på motsatt side av Øresundsbroen.

- Johan har vært en stor del av FC Københavns suksess de årene han har vært i klubben. Han har vært profesjonell i medgang og motgang, og han benyttet virkelig sjansen da Jesper Christiansen i sin tid ble skadd, sier Ståle Solbakken.

34-åringen fikk 141 seriekamper for FCK etter overgangen fra Elfsborg i 2009.

- Johan har spilt en nøkkelrolle på det beste FCK-laget som noen gang har vært, og han var avgjørende for suksessen både i ligaen og i mesterligaen, tilføyer Solbakken.

Svensken mistet førstekeeperrollen i FC København da klubben hentet hjem landslagskeeper Stephan Andersen fra nederlandsk fotball i mai.

- Jeg er 34 år og trenger å spille fotballkamper. Det gjør jeg ikke i FC København i øyeblikket, derfor er jeg enig med klubben om å se meg rundt etter en annen løsning, sier veteranen.

Malmö solgte nylig førstekeeper Robin Olsen til greske PAOK.

(NTB)