Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeperlegenden Roy legger opp

Den canadiske keeperlegenden Patrick Roy (37) i Colorado Avalance legger opp.

Roy er NHLs mestvinnende keeper og har fire ganger vært med på å vinne Stanley Cup-pokalen. To ganger i Montreal Canadiens og to ganger i Colorado Avalanche.

Allerede i september i fjor sa han at han gikk på sin siste sesong, og hofteproblemene han slet med denne sesongen gjorde at han ikke ombestemte seg.

- Det er har vært helt utrolig. Jeg har vært så heldig å få leve i denne drømmen med masse gøy i over 18 år. Jeg har kunnet tjene godt på idretten jeg elsker over alt, sa Roy.

Roy slutter som den største målvakt i NHLs historie. Han står bokført med 551 seier i den 18 år lange karrieren. Han vant tre Vezina-trofeer som NHLs beste keeper, og tre Conn Smyte-trofeet som sluttspillets mest verdifulle spiller.

Roy har også spilt flest NHL-kamper (1029) av keeperne og har også flest seirer i sluttspillsammenheng. Han har holdt nullen hele 23 ganger når det er snakk om sluttspill.

I 1986 ble han den yngste spilleren som er blitt kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller, som 20-åring da han vant sin første Stanley Cup-finale for Montreal.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media