VEGG: Hugo Lloris stod som en vegg og slapp bare en straffe forbi seg mot Real Madrid. Foto:Ahmad Morra/ProSports/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
VEGG: Hugo Lloris stod som en vegg og slapp bare en straffe forbi seg mot Real Madrid. Foto:Ahmad Morra/ProSports/REX/Shutterstock/ NTB ScanpixVis mer

Real Madrid og Tottenham spilte uavgjort i Champions League

Keeperne ble heltene - stoppet Ronaldo og Kane i uavgjortkamp

Navas og Lloris vartet opp med storspill da Tottenham fikk med seg ett poeng fra Madrid.

  • Real Madrid - Tottenham 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Bare to engelske lag har noensinne klart å vinne på Bernabeu. I kveld kunne Tottenham blitt det tredje. Gjestene fra Nord-London var helt på høyde med vinneren av turneringen de siste to sesongene og kunne ha fulgt etter Arsenal (i 2006) og Liverpool (i 2009) som seierherrer i Madrid.

I stedet endte kampen med et uavgjortresultat som betyr at de to lagene beholder grepet om avansement fra Gruppe H i årets Champions League med seks poengs luke ned til Borussia Dortmund.

Spurs i føringen

Det var på ingen måte et bortelag som virker preget av motstanderen i Madrid. Gjestene har vært helt på høyde med de regjerende Champions League-mesterne i den første omgangen.

Real Madrid holdt på å ta ledelsen tidlig. Et innlegg fra Marcelo falt ned til høyreback Achraf Hakimi motsatt. På et touch slo han ballen tilbake foran mål og på hodet til Ronaldo. Den knallharde headingen traff kun stolpen og på returen klarte ikke Benzema å få ballen på mål.

Kane fikk Tottenhams første sjanse etter en corner. Headingen var god, men Keylor Navas fikk opp armene raskt og slo ballen over tverrliggeren.

Etter 27 minutter spilte gjestene seg rundt på siden, og et godt innlegg fra Aurier fant Kane. Den engelske storscoreren forsøkte seg på en liten hælflikk men traff ikke skikkelig. I stedet rikosjerte ballen via Raphaël Varane og forbi en utspilt Keylor Navas.

Real Madrid svarte på tiltalte etter at Tottenham tok ledelsen. Isco var svært nærme scoring da han lekent dro seg fri fra en motspiller, men Hugo Lloris vartet opp med en god redning.

Fem minutter senere var hvittrøyene igjen svært nære. Et flott innlegg med utsiden av foten fra Luka Modric ble akkurat for langt for Karim Benzema og strøk utenfor stolpen.

Straffe til Real Madrid

Tre minutter før pause skulle det endelig svare for hjemmelaget. Toni Kroos ble taklet av Serge Aurier inne i straffefeltet etter et flott angrep. Tottenham-spillerne protesterte ikke da dommeren pekte på straffemerket.

Fra elleve meter var Cristiano Ronaldo sikker. Lloris gikk den ene veien og ballen den andre og dermed er lagene like langt på Bernabeu.

Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

Hugo Lloris i storslag

I den andre omgangen var det de to målvaktene som virkelig skulle vise seg frem. Real Madrid startet friskt og Tottenham-kaptein Hugo Lloris måtte ta i bruk alle ledd i kroppen for å stoppe baklengsmål.

Bare fire minutter ut i omgangen vartet Lloris opp med en feberredning av dimensjoner da han forhindret Karim Benzema fra å sende Real Madrid i ledelsen. Et innlegg fant den franske spissen umarkert på 4 meter, men landsmannen i Tottenham-målet reddet mesterlig med foten.

Den franske keeperen var virkelig i praktform denne kvelden. En ny fantastisk enhåndsredning helt oppe i krysset hindret Ronaldo fra å score sitt andre for kvelden.

Real Madrid startet den andre omgangen best, men etterhvert bølget kampen frem og tilbake. Tottenham fikk store kontringsrom etter at hjemmelaget sendte frem flere i jakten på scoring.

Harry Kane fikk den første store muligheten til å sende bortelaget i føringen igjen. Fernando Llorente la ballen på et sølvfat til scoringsmaskinen, men helt alene med målvakt klarte ikke Kane å overliste Navas som vartet opp med en klasseredning og fikk fingrene på avslutningen.

Så var det Christian Eriksens tur til å misse en kjempesjanse. Midtbaneeleganten fikk ballen på litt skrått hold etter en overgang og sendte skuddet i nærmest hjørnet. Igjen var Keylor Navas på plass og hindret baklengs, men dansken burde ha sendt de nærmere fire tusen tilreisende fra London til himmels.

En gledelig nyhet for Tottenham var at Danny Rose spilte sine første minutter siden januar. Den engelske landslagsbacken kom innpå ti minutter før slutt.

Uavgjort på Kypros

FRA START: Ghayas Zahid spilte 90 minutter for APOEL i kampen mot Borussia Dortmund. Foto: AFP PHOTO / Florian CHOBLET/ NTB Scanpix
FRA START: Ghayas Zahid spilte 90 minutter for APOEL i kampen mot Borussia Dortmund. Foto: AFP PHOTO / Florian CHOBLET/ NTB Scanpix Vis mer

I den andre kampen i gruppa møttes APOEL og Borussia Dortmund. For vertene fra Kypros spilte Ghayas Zahid fra start og fikk spille hele kampen på høyresiden av APOELs midtbane.

Begge lagene startet gruppespillet med to tap og var avhengige av seier for å kunne henge med i kampen om avansement.

Etter timen spilt tok APOEL ledelsen. En grusom dobbelfeil av Roman Bürki ga Mickaël Pote sjansen til å sende hjemmelaget foran. Først ga han bort ballen med en svak pasning, deretter slapp han et skudd rett i føttene på APOELs beninske spiss.

Sju minutter senere utlignet gjestene fra Tyskland. Midtstopper Sokratis steg til værs etter en corner og headet ballen i mål.