Keeperstjerna snakker ut om finaleskandalen

Kepa Arrizabalaga (24) avslører hva som faktisk skjedde da det var full forvirring i ligacupfinalen.

SJOKKERTE: Kepa Arrizabalaga sjokkerte fotball-Europa da han nektet å bli byttet av i ligacupfinalen mot Manchester City. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
SJOKKERTE: Kepa Arrizabalaga sjokkerte fotball-Europa da han nektet å bli byttet av i ligacupfinalen mot Manchester City. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

Det har gått over to måneder siden Manchester City beseiret Chelsea i den engelske ligacupfinalen på straffekonk. Seieren til City var likevel ikke det eneste som lagde overskrifter i aviser verden over.

For ute i ekstraomgangene ser man at Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga sliter med noe som kunne se ut som krampe. Etter noen minutter velger manager Maurizio Sarri å ta av Kepa.

Men det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort. For den spanske unggutten nektet å bli byttet ut, og signaliserte med håndbevegelser at han ville fortsette ut kampen.

På sidelinja så man en tydelig rasende Sarri, og i ettertid av kampen valgte klubben å bøtelegge Kepa, samt å benke han i påfølgende kamp.

Benka i neste kamp

I et intervju med engelske Daily Mail, forteller keeperen at han la merke til at det var på nyhetene over hele verden, og at han i dag rister på hodet over situasjonen.

- Det var ei tøff uke. Jeg ble benka i neste kamp mot Tottenham, og var klar igjen mot Newcastle i kampen etter, sier Kepa.

Nå er han et naturlig førstevalg for Sarri igjen, og Chelsea har fortsatt en Champions League-plass å spille om.

I hans fravær var det veteranen Willy Caballero som overtok keeperplassen mot Tottenham. Dermed kunne ikke Kepa bidra med annet enn å støtte sin keeperkollega og laget i London-derbyet.

- Selvfølgelig. Jeg måtte gjøre det. Jeg gjorde det jeg gjorde i kampens hete. Det er noe jeg ikke er veldig stolt av, forklarer Kepa.

- Jeg var i ei boble

Han bekrefter også at hans intensjon for byttenekten var at han visste at han ikke var skada. Han gjentar også flere ganger i intervjuet at han ikke var klar over hva han gjorde.

- Det var ikke før jeg så tilbake på det på bilder at jeg innså hva jeg hadde gjort. Jeg så det fra et annet perspektiv. Før det, var det som at jeg var i ei boble og ikke oppmerksom på hva som skjedde, sier 24-åringen.

Til tross for at Sarri endte opp med å benke spanjolen, var Chelsea-manageren kjapt ute etter hendelsen i februar og forklarte seg.

- Jeg misforsto problemet, og jeg oppfattet situasjonen da legen kom tilbake til benken, sa Sarri, ifølge BBC.

- Han forsto at jeg ville bytte på grunn av et fysisk problem. Han sa :«Jeg har ikke et fysisk problem», og han hadde rett, var Sarris forklaring på den absurde situasjonen.

Og Chelsea kan trenge sin keeper i sesonginnspurten. Blåtrøyene er foreløpig tabellfirer i Premier League, og kan dermed sikre seg Champions League-spill for neste år om de ikke går på tap i løpet av de to siste kampene. Neste hinder er Watford på lørdag.

I tillegg skal Chelsea spille om en Europa League-finale på torsdag, der de møter Eintracht Frankfurt i returoppgjør. Engelskmennene tar imot Frankfurt med 1-1 fra første oppgjør i Tyskland.