Keepertabbe av Clark så ut til å bli skjebnesvanger

Men Solli-frispark reddet Hønefoss.

Hønefoss-forsvarer Aleksander Solli utlignet til 1-1 like før slutt borte mot Sandnes Ulf i eliteserien søndag. Han gjorde dermed opp for Steve Clarks keepertabbe.

Heldige I det 88. minutt slo 22-åringen et frispark gjennom vertenes forsvar og i mål. Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott kastet seg til side, men klarte ikke å avverge et surt baklengsmål helt på tampen.

Det var et noe heldig poeng for Hønefoss. Hjemmelaget styrte kampen og fikk flere muligheter til å øke ledelsen. En god sluttspurt gjorde likevel at HBK unngikk sitt fjerde tap for sesongen.

Keepertabbe Oppgjørets store høydepunkt kom på Sandnes Ulfs 1-0-scoring to minutter før pause. Få meter fra trenerbenkene slo Bjørnar Holmvik et frispark som gikk over alle i feltet, men med mye vind og sola i øynene feilberegnet HBK-keeper Steve Clark ballbanen totalt. Amerikaneren fikk et glipptak, og ballen trillet i nettmaskene. Målet førte naturligvis til vill jubel på tribunene.

Sandnes Ulf tok en fortjent ledelse. Gjestene fra Ringerike lå lavt i banen, men flyttet opp mange spillere på offensive dødballer. Det åpnet for flere Sandnes-kontringer, men vertene avsluttet som regel svakt eller fikk for spiss vinkel på mål.

Sandnesdominans HBK fikk spesielt et langvarig trykk på seg etter en halvtimes spill. Tommy Høiland kom til to skuddmuligheter på kort tid, men avslutningene var for dårlige. Også i annen omgang fortsatte Sandnes Ulf å dominere. Både Tosaint Ricketts og Høiland burde avgjort kampen. Sistnevnte var alene med Clark 13 minutter før slutt, men sisteskansen reddet mesterlig.

Etter fem serierunder står Sandnes Ulf med like mange poeng. HBK har ett poeng mindre.

(NTB)