Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keepertabbe da Tromsø ble ydmyket

Haugesund knuste Tromsø, og keeper Jacob Karlstrøm hadde ikke sin beste dag på jobben.

KEEPERTABBE: Tromsøs keeper Jacob Karlstrøm fortviler etter 3-1 målet.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
KEEPERTABBE: Tromsøs keeper Jacob Karlstrøm fortviler etter 3-1 målet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • FK Haugesund - Tromsø IL 5-1

Haugesund leverte en skikkelig målfest på hjemmebane mot Tromsø, og det ene målet var av den spesielle sorten.

For da Desler skulle slå inn et innlegg, som så helt ufarlig ut, slet keeper Jacob Karlstrøm med å få kontroll på ballen. Han endte til slutt med å fomle ballen i eget nett, og sendte dermed Haugesund opp i 3-1 på det tidspunktet.

Haugesund-dominans

Et skadeskutt Tromsø skulle prøve å ta seg forbi dagens motstander, Haugesund. Nordlendingene stilte med bare fire mann på benken i dagens kamp, så det var ikke så mye å velge i for Simo Valakari.

Litt over 20 minutter var spilt før vi fikk en stor sjanse i kampen. Desler la inn et flott innlegg fra venstre, og Koné var svært nære å heade Haugesund i ledelsen, men han fikk ikke treffet han ønsket, og ballen ble klarert ved streken.

Etter halvtimen spilt skulle Haugesund få hull på byllen etter å ha styrt kampen ei stund. En corner går gjennom et noe ufokusert TIL-forsvar, og Kone får satt ballen enkelt i mål med foten. Det var spissens tredje mål for sesongen.

Tromsø så lenge ut til å være relativt sjanseløse spillmessig mot Haugesund, men ut av ingenting fikk Valakaris menn utlikninga si. Et strålende innlegg fra Kent-Are Antonsen treffer pannebrasken til Robin Taylor, og han headet den flott i mål.

Men gleden skulle ikke vare lenge. For bare få minutter seinere var Haugesund i ledelsen igjen. Og det var nok en god dødball fra Sandberg som sørget for mål. Frisparket treffer Tiedemann Hansen sin fot, og ballen går først i stolpen, men returen ble satt enkelt i mål.

En fortjent scoring, med tanke på at de styrte kampen på det tidspunktet.

Like før hvilen fikk vi servert en grusom keepertabbe av TIL-keeper Karlstrøm. For Desler slo inn fra høyre, men ballen kom altfor nære mål, og man skulle kanskje tro det var keepermat. Men Karlstrøm klarte ikke å få et skikkelig grep på ballen, og i stedet gikk den i mål.

Fortsatte målfesten

Haugesund fortsatte dominansen etter pausen, og Torbjørn Kallevåg var et litt svakt treff unna å skape en ny stor sjanse for Haugesund.

Ikke mange minutter senere var Koné svært nære å bli tomålsscorer. Nok et flott innlegg fra Sandberg traff Koné, men stolpen stod i veien for Koné og Haugesund.

Karlstrøms mareritt var ikke langt unna å bli komplett da han var nære å gjennomføre nok en keepertabbe. Han brukte for lang tid med ballen i beina, og Koné klarte akkurat ikke å rappe ballen og sette den i mål. TIL-keeperen slapp unna med skrekken denne gangen.

Men Haugesunds målfest fortsatte etter hvert. Like etter timen spilt fikk Kallevåg også sitt mål. Det var Thore Pedersen som fant Kallevåg foran mål i full spurt.

Mot slutten av kampen fikk Koné sitt andre mål. Spissen ble spilt alene med keeper, og han satte ballen enkelt bak Karlstrøm, og dermed sendte Haugesund opp i 5-1.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!