Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keepertabbe felte Lyn

Mot Brann i serieåpningen var Thomas André Ødegaard redningsmann. Mot Bodø/Glimt mandag ble keeperen syndebukk da Lyn tapte 3-2.

Ødegaard inviterte hjemmelaget inn i kampen med brøleren etter 40 minutters spill. Den vanligvis så stødige 32-åringen møtte et langt Glimt-framspill utenfor 16-meteren, men fomlet ballen rett i beina til Aasmund Bjørkan. Glimt-spilleren sendte ballen enkelt i tomt mål til 1-1.

- Jeg fikk ballen på leggbeskytteren og mistet kontrollen. Det er selvsagt for dårlig, og det er min skyld at Bodø/Glimt slapp inn i kampen igjen. Jeg vurderte nemlig å spille ballen opp på tribunen, sa en ulykkelig og etterpåklok Ødegaard.

Før den fatale tabben hadde Lyn tatt ledelsen og kontrollen i kampen. Johan Gudmundsson ble spilt alene gjennom hjemmeforsvaret og rundet keeper Tor Egil Horn med en frekk tobeinsfinte. Ballen plasserte Lyns midtbanemann i mål.

Tok over

Etter hvilen tok Bodø-laget fullstendig over. 2. omgang var så vidt i gang da Stig Johansen spilte fri Christian Berg. Han sendte Ødegaard til venstre og ballen den andre veien til ledelse 2-1.

Kvarteret senere hang ikke Lyn med på notene i det hele tatt da Bodø/Glimt fosset i angrep. Aasmund Bjørkan la inn foran mål der først Stig Johansen bommet på ballen. André Hanssen måtte vende utover i 16-meterfeltet og hente ballen, før han forserte mot mål og klinket til.

- Mange lagkamerater sto inne i feltet og ropte på ballen, men jeg hadde allerede bestemt meg for å skyte selv. Jeg har gjort det samme tusen ganger på trening. Det var deilig å se at ballen gikk inn, sa Hanssen etter kampen.

Lyn skapte en snev av spenning da Helgi Sigurdsson tre minutter før full tid fikk godkjent en scoring etter corner.

- En fortjent seier. Neste helg venter Molde, og da skal vi vise «forståsegpåerne» som har tippet oss ned at vi kan slå hvem som helst, sa André Hanssen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media