Keepertabbe ødela Riises kveld

Liverpool rotet bort en glimrende tomålsledelse. Returen i Italia blir knalltøff.

• Vi fulgte kampen direkte

(Dagbladet.no): Liverpool - Juventus 2-1: Liverpool spilte en fantastisk førsteomgang, og gikk fortjent til pause med ledelse 2-0.

Anført av en nesten helsefarlig arbeidsnarkoman Steven Gerrard komponerte hjemmelaget en flom av vellykkede angrep, mens Juventus virket helt ute av stand til å svare.

Keepertabbe

Men slikt koster selvsagt krefter. Og etter hvilen burde og skulle det først og fremst handle om å holde tett for Liverpool.

Det kunne engelskmennene godt ha klart, om det ikke var for en uheldig og udyktig Scott Carson.

Snaue 20 minutter ut i 2. omgang fomlet unggutten en heading fra Cannavaro over seg – en ball det burde vært fullt mulig å redde.

På benken satt en småskadd Jerzy Dudek og vred seg – vel vitende om hvor vondt det føles å gjøre sånne feil.

DEN STORE FINNEN: Sami Hyypiä har fått en del pepper for svakt spill i det siste. I dag var han god - og scoret. FOTO: SCANPIX/EPA
DEN STORE FINNEN: Sami Hyypiä har fått en del pepper for svakt spill i det siste. I dag var han god - og scoret. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

- Jeg er sikker på at Scott er skuffet. Han vil lære av dette, og nå må han eller Jerzy holde buret rent i returkampen, sier kampens storspiller Steven Gerrard etter kampen.

Fantastisk Garcia-mål

Før kampen snakket Liverpool-trener Rafael Benitez om å ha troen på seg selv og troen på å vinne, og skal selvtilliten sitte i bør den aldeles praktfulle førsteomgangen stå øverst på dagsorden på spillermøtene framover.

Åpningen var perfekt: Ti minutter var passert da Sami Hyypiä scoret etter at en Gerrard-corner ble stusset bakover i feltet.

Finnen kunne enkelt bredside ballen i mål på bakerste stolpe.

Dagens desidert flotteste stod imidlertid Luis Garcia for. På 25 meter fikk han ballen på halvspretten, knallet til og kunne se ballen gå i bue over Gianluigi Buffon og i mål.

Vakkert, vakkert, vakkert.

Sier seg fornøyd

Men Juve hadde også sine sjanser. Først da Zlatan Ibrahimovic dunket ballen i stolpen, senere da Liverpool-keeper Scott Carson stod mellom Alessandro Del Piero og mål.

- Men vi spilte ikke fotball den første halvtimen, analyserer Fabio Capello etter kampen.

- Vi klarte ikke å tilpasse oss det enorme presset de satte oss under, men når du får utfordret forsvaret deres gir de etter, mener han.

Steven Gerrard sa seg fornøyd etter kampen, selv om utgangspunktet jo kunne vært bedre.

- Vi er fornøyde. Vi hadde tatt dette resultatet før kampen.

• I den andre kampen spilte Lyon og PSV Eindhoven 1-1. Hjemmelaget tok ledelsen ved Florent Malouda etter 13 minutter, mens PSV utliknet 11 minutter før slutt ved Phillip Cocu. Vi fulgte kampen direkte.

UTLIKNET: Veteranen Philip Cocu reddet uavgjort for PSV.
RØD BØLGE: Første omgang var kanskje det aller beste Liverpool har prestert denne sesongen. Her jubles det for kanonscoringen til Luis Garcia.