Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keepertabbe reddet Leeds

LONDON (Dagbladet): Leeds United- AC Milan 1- 0. Eirik Bakke er tilbake etter skade. Unggutten viste Semb-form i store perioder. Han skulle også ha scoret med hodet, men ballen subbet så vidt over. Men. I et typisk britisk fotballregnvær slo Leeds favorittene fra Italia på en gedigen keepertabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og den uheldige keeperen som slapp inn Lee Bowyer skudd var Dida. Men ingen av de 36000 på Elland Road følte med brasilianeren. Ei heller manager David O'Leary, som sa dette etter Champions League-kampen:

- Folk har i det siste prøvd å få det til å virke som om det er krise i Leeds etter at vi tapte hjemme for Ipswich og fikk oss en smell 4- 0 borte mot Barcelona. Men, alle som jobber med fotball vet at det er en sport der det går hurtig opp og ned det. Hadde vi tapt mot Milan, ville nok overskriftene vært negative, nå blir det full jubel, sier David O'Leary, en sindig manager.

Glad var han sjølsagt også ...

- Det viktigste var at vi vant kampen ved å gjennomføre dem med en helhjertet innsats fra alle spillerne, spesielt i første omgang var vi gode.

Bakkes pasning

Vinnermålet kom i det 89.minutt, signert lille Lee Bowyer. Han fikk en lang tversoverpasning fra Eirik Bakke. Bowyer dro seg fram et par skritt, dundret løs fra cirka 25 meter. Ballen steg opp, men gikk i magehøyde rett på AC Milans keeper Dida. Han så ut til å ha kontroll, men måtte slippe den sleipe ballen.

Resultatet var katastrofalt for italienerne. Ballen fikk en merkelig baksprett i det søkkvåte graset og spratt så vidt over streken. Målet kommer til å bli en gjenganger på fotballens tabbevideoer.

Bakke skulle scoret

Også O'Leary innrømmer at det var uventet å se ballen inne i nettveggen:

- Ja, vi var heldige med målet, men når det er sagt, vi skulle og burde ha scoret før pause. Blant annet hadde Eirik Bakke et par sjanser. Spesielt hans heading fra fem meter var jeg sikker på skulle gå inn.

Og nå er det cupfeber i Leeds ettersom tyrkiske Besiktas vant 3- 0 hjemme over Barcelona. Etter to kamper står alle fire lagene med tre poeng.

- Vi har spilt svakt i det siste, men i fotball er det eneste som nytter å komme hardt tilbake og vinne, det gjorde vi mot Milan. Jeg er stolt av dette unge laget, sier David O'Leary.