Keepertabbe sørget for Lillestrøm-seier

Klatret forbi Sogndal med tre poeng i saftbygda.

(Dagbladet): Lillestrøm vant 2-1 mot tabellnabo Sogndal lørdag ettermiddag, og gikk dermed forbi sistenevnte og opp på åttendeplass i Tippeligaen.

- Det er utrolig surt at vi ikke får med oss poeng her. Vi er klart best i andreomgang, sa Sogndal-kaptein Rune Bolseth til CMore etter kampen.

- Sogndal slo bare lange baller. Det ble mye kriging og dueller, noe vi visste på forhånd at det kom til å bli, sa Bjørn Helge Riise til CMore.

Trist åpning I åpningen så det ut til å bli en ganske kjedelig fotballkamp mellom to middelhavsfarere i Sogndal. Gjestene styrte kampen i banespillet, men ingen av lagene skapte noe som helst det første kvarteret.

Så fulgte ti elleville minutter. Først sørget Mjøsas versjon av David Beckham, Petter Vaagan Moen, for at Lillestrøm tok ledelsen etter 15 minutters spill. Frisparkspesialisten bøyden ballen over Sogndal-muren fra 20 meter - så godt som utagbart for Dahlin.

Dahlin-tabbe Seks minutter seinere utlignet hjemmelagets Malick Mane. En elegant gjennombruddspasning fra Rune Bolseth fant senegaleseren inne i Lillestrøms 16-meter. Mane gjorde som Ole Gunnar Solskjær i glansdagene: la ballen til rette på det første touchet, før han banket den lynraskt i mål på den andre berøringen.

Men Adam var ikke lenge i Paradis. Et lite minutt etter utligningen, tok Lillestrøm igjen ledelsen. Om ikke Erik Dahlin kunne lastes for det første Lillestrøm-målet, må han nok ta på seg mesteparten av skylden for det andre.

For riktignok var Johan Anderssons skudd fra 30 meter hardt, men det havnet også rett i fanget på den svenske sisteskansen. Hvordan lillebroren til tidligere Lyn-keeper Johan Dahlin klarte å fomle ballen over streken er fortsatt et mysterium på linje på kreftgåten.

Et stort gjesp Stort mer skjedde ikke de første 45, annet enn et par halvsjanser til hvert av lagene. Magnus Haglunds gutter hadde helt klart størst grunn til å smile på vei inn i garderoben etter halvspilt kamp.

- Rett og slett dårlig, sa Sogndal-kaptein Rune Bolseth til CMore i pausen.

Stort bedre ble ikke andreomgangen - fra noen av lagene. Først da det gjenstod et kvarter av kampen kom den første store sjansen de siste 45. Gustav Valsvik var frampå inne i gjestenes 16-meter, men Kenneth Udjus hindret elegant scoring fra kort hold.

Ikke lenge etterpå holdt Udjus på å gjøre det vondt igjen da han glapp et frispark fra Malick Mane. Kanari-sisteskansen ryddet imidlertid opp etter seg selv før noen rødkledde LSK-spillere rakk frampå.

De siste minuttene jaget Sogndal desperat en utligning. På overtid fikk målscorer Mane en god mulighet, men han banket ballen himmelhøyt over. Det endte dermed 1-2 i Sogndal.

GRUNN TIL Å JUBLE: Johan Andersson sørget for 1-2, og det holdt helt inn for Lillestrøm. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
GRUNN TIL Å JUBLE: Johan Andersson sørget for 1-2, og det holdt helt inn for Lillestrøm. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer