KEEPERTABBE: Her slipper Andreas Linde inn det første målet i cupsemien etter en grusom tabbe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KEEPERTABBE: Her slipper Andreas Linde inn det første målet i cupsemien etter en grusom tabbe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm til cupfinale

Keepertabber i sentrum da Lillestrøm gikk til cupfinale

Linde syndebukken i Molde.

  • Molde - Lillestrøm 0-3 (0-0)

(Dagbladet): Moldekeeper Andreas Linde hadde ikke sin beste kamp da Molde tok i mot Lillestrøm. Flere ganger var svensken på tynn is og kvarteret før slutt fikk Lillestrøm uttelling.

Et intrikat angrep inn i Moldefeltet endte med at ballen var i føttene på Simen Kind Mikalsen. Avslutningen bar preg på at Mikalsen har spilt mesteparten av sesongen i forsvar, men Linde klarte ikke få tak i den tamme avslutningen.

- Det er ikke noe kjempetreff, men keeperen klarer å glippe den i mål. Jeg forsøkte bare å få ballen på mål, fortalte Kind Mikalsen til NRK.

- Vi er veldig glade for seieren, vi gjør en veldig god førsteomgang, i den andre har Molde litt mer trøkk, men vi er veldig effektive og totalt sett vinner vi fortjent, sa Arne Erlandsen etter kampen.

Action mot slutten

Etter å ha havnet bak måtte Molde fremover i banen og det skapte overgangsrom for LSK. Og med banens raskeste i Erling Knudtzon på topp fikk kanarifugla uttelling.

På hans andre forsøk alene med Linde for kvelden gjorde den tidligere Lyn-spilleren ingen feil og sikret seieren.

Molde hadde et skudd i tverrliggeren og fikk en tvilsom annulering, da Eirik Hestad satte inn returen, men protestene hjalp lite.

- Jeg syntes vi var litt uheldige med annulleringen, men vi fortjener ikke å gå videre etter denne kampen. Spillerne er skuffet, men nå må vi fokusere på serien og prøve å gjøre det best mulig der. Vi vil til Europa neste år og da må vi bli topp-3, sa Solskjær til NRK.

I stedet satte Aleksander Melgalvis prikken over i-en med det tredje målet et minutt på overtid.

Nær katastrofe flere ganger

Det første målet var ikke den eneste gangen i løpet av kampen at keepernes prestasjoner skulle være i fokus. Da timen var spilt holdt det på å gå galt for første gang for hjemmelagets keeper.

En støttepasning fra Vegard Forren spratt under foten til Andreas Linde som bare kunne puste ut da ballen trillet rett utenfor bortre stolpe.

Like lettet var nok Arnold Origi i det 70. minutt. LSK-keeperen brukte for lang tid med ballen og innbytter Erling Braut Håland fikk en fot på klareringen som dermed havnet rett i beina på Bjørn Sigurdarson. Fra 40 meter var islendingen meget nærme å putte ballen i det tomme målet.

Origi var igjen heldig da han skulle plukke ned et innlegg fra Christoffer Remmer. Innlegget var løst og ingen motspillere i nærheten, likevel glapp kenyaneren ballen. Stolpen er keeperens beste venn og her kunne Origi takke tverliggeren for at ballen ikke gikk inn.

Lillestrøm best

Lillestrøm hadde de beste sjansene også i den første omgangen.

Omgangens aller største sjanse kom da Udoji spilte fri Knudtzon som løp fra Moldeforsvaret, men helt alene med Linde satte LSK-spissen ballen over.

Lillestrøm skapte sine farligheter på tradisjonelt LSK-vis gjennom kontringer og dødballer.

Et smart cornertrekk gjorde at Melgalvis fikk avsluttet fra 13 meter, skuddet fikk en styring og gikk rett i brystkassa på Moldes svenske målmann, Andreas Linde.

FINALEKLARE: Lillestrøm-spillerne kunne juble for klubbens første cupfinale på 10 år og deres 13. totalt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FINALEKLARE: Lillestrøm-spillerne kunne juble for klubbens første cupfinale på 10 år og deres 13. totalt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Ropte på straffe

Begge lag hadde situasjoner der de ønsket seg straffe i løpet av den første omgangen.

Knudtzon dro seg forbi Ssewankambo langs dødlinjen før han løp inn i Forren. Dommer Svein Oddvar Moen viftet bare spissen opp på beina igjen.

Noen minutter senere kom Mathias Normann på et raid inn i Moldefeltet og ble løpt over ende bakfra av Charles Ezeh, men heller ikke denne gangen løftet Moen fløyta til minnen

- Det er to situasjoner på kanten, men jeg synes det er greit at han ikke dømmer straffe på noen av dem, sa NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie.

- Det har vært en veldig svak omgang av oss, Lillestrøm har fått kampen inn i sitt sport. Vi må skjerpe oss med ballen, få opp balltempoet og skape mer, sa Ruben Gabrielsen i pausen.

Det fortsatte også i den andre omgangen, Lillestrøm var best og er klare for sin 13. cupfinale. Det er første gang siden 1998 at begge bortelagene har gått videre fra semifinalen.