Keiseren fornøyd

For en uke siden slaktet han Tysklands VM-innsats. I dag synes han ikke den er så ille.

Nå kryper «keiser» Franz Beckenbauer til korset.

- Laget har gjort det bra. De har vunnet fem av seks kamper og sluppet inn bare ett mål. Tyskland er fortjent i finale, sa Franz Beckenbauer da han som medlem av FIFAs tekniske ekspertgruppe møtte pressen i Yokohama torsdag.

Etter kvartfinalen mot USA tordnet Beckenbauer mot den tyske VM-innsatsen og beskrev den som «utilstrekkelig».

- Bortsett fra kampen mot USA har laget overbevist, sier Beckenbauer nå.

- Laget har utviklet seg meget positivt. Det er også et lag med framtid, og det er viktig med tanke på VM på hjemmebane i 2006.

Han mener at Oliver Kahn fortjener Gullballen som skal tildeles VMs beste spiller. Ekspertgruppen la torsdag fram ti kandidater. Pressen skal stemme fram den endelige vinneren.

- Selvsagt er Roberto Carlos og Ronaldo flotte fotballspillere, men den mest spektakulære spilleren i dette VM er i mine øyne Oliver Kahn. Noen av redningene hans er prestasjoner jeg ikke kan huske å ha sett maken til. Derfor fortjener han prisen, sa Beckenbauer.

«Keiseren», som vant VM både som spiller (1974) og landslagssjef (1990), tilkjenner Tyskland gode muligheter i finalen.

- I semifinalen kunne vi se at Brasils spillere var trøtte de siste 20 minuttene. Tyrkerne glemte bare å skyte på mål, sa han.

Brasil spiller søndag for sin femte VM-tittel, Tyskland for sin fjerde.

- Men det viktigste er at begge lag viser verden hvor vidunderlig fotball er, sier Beckenbauer.

NTB

IKKE HELT ENIG MED SEG SELV: Vi vet ikke hvor mange glass keiseren har fått i seg i Japan, men han virker ikke helt enig med sine egne analyser. Kanskje de berømte ølbrillene har influert kommentarene? Bildet er for øvrig tatt fra en bayersk ølfestival.