KNUTE PÅ TRÅDEN: Muhamed Keita og trener Ronny Deila krangler om ungguttens innstilling. Nå er Keita vraket fra Strømsgodset-troppen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KNUTE PÅ TRÅDEN: Muhamed Keita og trener Ronny Deila krangler om ungguttens innstilling. Nå er Keita vraket fra Strømsgodset-troppen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Keita får ikke spille for Godset før han sier unnskyld

Krangelen med Ronny Deila eskalerer.

(Dagbladet): Strømsgodset-trener Ronny Deila vraker Muhamed Keita fra troppen til søndagens kamp mot Tromsø, og sier unggutten er uaktuell for laget til han beklager oppførselen sin den siste tida.

Keita var rasende på Deila etter å ha blitt byttet ut tre minutter før pause mot Sarpsborg i går, og beskyldte treneren for manglende respekt etter kampen.

- Da har man ikke respekt for spilleren i det hele tatt. Det er rett og slett latterlig, sa Keita til P4 Sporten.

Nå mener Ronny Deila at nok er nok. Han sier han ikke bryr seg om intervjuet i går, men at Keitas utvikling har gått i feil retning en god stund.

- Årsaken til at vi nå har bestemt oss for å sette ham ut av troppen på ubestemt tid er at Keita har vist en negativ utvikling over tid. Han utviklet seg lenge i riktig retning, men i det siste har det snudd helt, sier SIF-sjefen til TV 2 Sporten.

- Han eier ikke respekt for verken spillergruppen eller trenerteamet. Han troner på toppen av statistikken for regelbrudd, og han har fått altfor mange sjanser av oss, sier Deila.

Keita ble benket også i kampen før, etter å ha kommet for seint på trening.

Nå får ikke 21-åringen spille for A-laget før han har bedt om unnskyldning.

- Det er hele klubben med spillere som står bak denne avgjørelsen. Keitas oppførsel er stikk i strid med våre viktigste verdier som er ydmykhet og respekt. Han mangler begge fullstendig, sier Ronny Deila.

I går etterlyste unggutten svar på om han er ønsket med videre i Strømsgodset. Akkurat nå virker framtiden usikker.

Dagbladet har ikke oppnådd kontakt med Ronny Deila eller Muhamed Keita fredag kveld.