SIKRET SEIEREN: Muhamed Keita. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SIKRET SEIEREN: Muhamed Keita. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

Keita matchvinner for Godset, men det var Parr som ble den store helten

Reddet tre poeng like før slutt.

  • Strømsgodset - Tromsø 1-0 (0-0)


(Dagbladet): Tromsø kom til Drammen med en klar plan. De skulle ligge kompakt, frustrere Strømsgodset og ta eventuelle sjanser som dukket opp på veien.

Det fungerte lenge. Til pause sto det 0-0, og Tromsø-kaptein Simen Wandberg sa seg fornøyd på direkten til TV 2.

- Vi skal få opp tempoet, så får vi håpe at det blir bedre ut over i den andre omgangen, kontret Godset-kaptein Øyvind Storflor til TV 2.

Kjempet inn vinnermålet

Og Storflor hadde helt rett. Godset kjempet seg til stadig flere sjanser. Til slutt fikk de betalt.

Jonathan Parr fikk plass langs dødlinja og slo et perfekt innlegg da 73 minutter var spilt. Inne i boksen lurte Muhamed Keita, og 25-åringen bredsiden inn det som ble vinnermålet.

Det var likevel så vidt det holdt for Strømsgodset.

Like før slutt fikk Tromsø en gigantsjanse på et hjørnespark. Godset-keeper Bugge Pettersen greide å få en hånd på headingen fra Gjermund Åsen, og på streken sto Jonathan Parr og dæljet ballen vekk.

Skuffet

Med seieren klatrer Stømsgodset opp til 32 poeng - og ligger fem poeng bak serieleder Rosenborg.

- Det er ikke første gang vi sliter med å sette sjansene. Det er mange lag som blir lave her, og det er en utfordring for oss. Vi må greie det bedre, Sier Strømgodsets Thomas André Ødegaard, som tok over hovedansvaret for en sykmeldt Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

I Tromsø-leiren var det mye skuffelse:

- Vi fikk kampen inn i vårt spor, men jeg er veldig skuffet over at vi ikke greide å ta poeng i dag. Vi burde hatt mer presise overganger da vi først fikk sjansene, sier Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2.