Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keita nikket inn Xavi-perle og sikret ligagullet for Barca

1-1 mot Levante var nok.

Det var lite festfotball å spore i dagens 1-1-kamp mot Levante, men med ett poeng kunne Barcelona feire sitt tredje strake seriemesterskap.

Seks poeng skiller ned til Real Madrid når to serierunder gjenstår. Siden Barca har vært bedre enn erkerivalen i innbyrdes oppgjør, er det nok til at det spanske ligatrofeet forblir på Camp Nou nok et år.

Mot Levante kontrollerte Josep Guardiolas stjernelag kampen i kjent stil. Etter 28 minutter ble Seydou Keita lobbet fri av playmaker Xavi, og malieren gjorde 1-0 på hodet.

En feil av midtstopper Gerard Pique gjorde at Felipe Caiceido utlignet for vertene fire minutter før pause, men det ble knapt et skår i gleden for Barcelona.

For i annen omgang trillet gjestene «ball i hatt» med Levante og kunne juble for sin 21. serietittel gjennom tidene. Dermed er laget godt i gang i jakten på Real Madrids 31.

God timing At laget sikret seriegullet to runder før slutt gir dem en fordel fram mot mesterligafinalen mot Manchester United. United har langt på vei sikret seg seriegullet i England, og lagene får god tid til å forberede seg til storkampen på Wembley om drøye to uker.

Samtidig førte uavgjortresultatet til at Barcelona mistet sjansen til å slå den spanske rekorden på 31 seirer i én sesong. To runder før slutt står laget bokført med 29 trepoengere og kan maksimalt klare en tangering av den imponerende rekken.

Demidov-seier Seier ble det derimot for Vadim Demidov og Real Sociedad. Med 2-1 over Zaragoza tyder alt på at nordmannens klubb har sikret ny kontrakt i spansk 1. divisjon. Fem poeng skiller ned til nedrykksstreken med to kamper igjen.

Demidov spilte hele kampen for vertene og fikk se Raúl Tamudo gjøre 1-0 etter 24 minutter. Gabi Arenas utlignet for Zaragoza tidlig i annen omgang, men en sen scoring av Mikel Aranburu sørget for Real Sociedads 14. seier for sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media