Keitas suser sendte Stabæk nærmere sølvet

Slo Molde 1-0.

Stabæk - Molde 1-0 (1-0)

NADDERUD (Dagbladet): Mye sto på spill da Stabæk og Molde møttes til ukas siste kamp på Nadderud søndag kveld. Med seier kunne Stabæk feste grepet om sølvet. For Molde handlet det om å komme nærmere medaljekampen og muligheten for Europa-spill neste år.

Stabæk tok ledelsen etter 13 minutter ved Muhamed Keita. Han klinte til på halv volley, og satte fyr på Nadderud. Flere mål ble det ikke, selv om kampen besto av en haug med sjanser, spesielt fra hjemmelagets side.

Stabæk hadde også en matchvinner i det andre enden, der keeper Mande Sayouba hadde et strøken dag på jobb.

Halv volley Molde åpnet første omgang friskest. Men etter scoringen var Stabæk best.

Kampens første sjanse kom i det tiende minutt. Mohamed Elyounoussi ble sendt ut på løp i Stabæks bakrom. Foran mål fant han Tommy Høiland. Det ville blitt mål, hadde ikke vært for en fantastisk inngripen av keeper Sayouba.

Hadde Molde tatt ledelsen, kunne kampen sett annerledes ut. I stedet tok Stabæk ledelsen ved Muhamed Keita tre minutter seinere. Han fikk ballen i en bue på rundt 20 meter, og klinte den i mål på halv volley. En lekkerbisken fra øverste hylle.

Hjemmelaget hadde også et par andre muligheter i omgangen, men etter 45 minutter sto det 1-0.

Skadet Målscorer Keita måtte ut like før pause, angivelig på grunn av en støtskade mot låret. Uansett var utgangspunktet at Molde måtte angripe.

Intensiteten og energien fra Fenerbahce-kampen for halvannen uke siden var borte de første 45 minuttene.

Stabæk åpnet andre omgang best. Allerede før det var gått ti minutter hadde laget to sjanser ved Ernest Asante og Yassine El Ghanassy. Hjemmelaget fortsatte med to skudd i stolpen. På dette tidspunktet burde Stabæk ledet med minst et par mål.

Molde hadde også sine visitter, men Stabæk-keeper Mande Sayouba sto - som sagt - glimrende.

Torsdag kommer Ajax på besøk på Aker stadion. Da må det helt andre takter til fra Molde, som virker en smule utladet.

For Stabæk handler det om å sikre sølvet. Med fire poeng foran Strømsgodset er det lov å utbringe en skål i Bærum i aften.