Keller går gratis til tyrkisk fotball

- Nyttig besparelse, sier Bohinen.

FORLATER STABÆK: Christian Keller er klar for tyrkisk fotball etter at Stabæk kom til enighet om å frigi dansken til Kasimpasa etter Champions League-kvalifiseringen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
FORLATER STABÆK: Christian Keller er klar for tyrkisk fotball etter at Stabæk kom til enighet om å frigi dansken til Kasimpasa etter Champions League-kvalifiseringen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

||| (Dagbladet.no): Stabæks anvendelige back og midtbanemann Christian Keller forlater klubben etter tre år i norsk fotball.

Dansken, som hadde kontrakt med bærumsklubben ut denne sesongen, fortsetter karrieren i tyrkiske Kasimpasa.

Klubben som holder til i Istanbul rykket opp til den tyrkiske toppdivisjonen gjennom opprykksfinale i mai. Han blir klubbens første nyervervelse etter opprykket.

Dermed kan det være duket for et gjensyn mellom Keller og hans tidligere lagkamerat fra Stabæk-tida, Trabzonspors Alanzinho.

- Ja, det er enighet mellom klubbene. Men vi har insistert på at Keller blir værende hos oss gjennom de to første kvalifiseringsrundene til Champions League før han reiser nedover til Tyrkia, sier sportsdirektør Lars Bohinen til Dagbladet.

Det betyr at dansken forlater Stabæk i august.

Også Keller selv bekrefter overgangen overfor bold.dk i kveld.

Går gratis
Stabæk sliter som kjent tungt økonomisk, og Dagbladet meldte i går at minst to spillere er på vei ut for å spare ytterligere kostnader. Kellers avgang betyr at klubben sparer lønnskostnader, men kontraktssituasjonen fører til at de ikke mottar noe i overgangssum.

Etter det Dagbladet erfarer, er Keller en av de best betalte spillerne i Stabæk.

- Vi sparer lønna hans, og det er en nyttig besparelse. Det er nytteløst å få noe for en spiller som bare om noen uker kunne ha skrevet under for en annen klubb helt gratis. Dessverre er det en konsekvens av den situasjonen Stabæk befinner seg i, sier Bohinen.

Overfor det tyrkiske nettstedet Fanatik, forteller Kasimpasas fotballformann, Süha Sidal, at Keller kommer til å skrive under en treårsavtale med opsjon på ytterligere ett år.

Keller blir dermed tredjemann ut av dørene på Telenor Arena etter at det nylig ble klart at lånespillerne Fredrik Risp og Zdenek Senkerik ikke forlenger oppholdet i Stabæk.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 779194860


Varnish cache server