Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kelly (13) slo alle i «X Games», men får ikke delta i ungdoms-OL

Kelly Sildaru.

FOR UNG: 13 år gamle Kelly Sildaru har vunnet de to største fristilskonkurransene så langt i år. Men den estiske jenta er for ung til å delta i ungdoms-OL i Lillehammer. Foto: Christian Murdock/The Gazette via AP
FOR UNG: 13 år gamle Kelly Sildaru har vunnet de to største fristilskonkurransene så langt i år. Men den estiske jenta er for ung til å delta i ungdoms-OL i Lillehammer. Foto: Christian Murdock/The Gazette via AP Vis mer

13 år gamle Kelly Sildaru har vunnet de to største fristilskonkurransene så langt i år. Men den estiske jenta er for ung til å delta i ungdoms-OL i Lillehammer.

Sildaru er det store stjerneskuddet i fristilssirkuset. Hun vant blant annet X Games-finalen i slopestyle foran norske Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi. Tidligere tok hun også seieren i Dew Tour.

- Å komme på annenplass bak Kelly er egentlig det samme som å vinne. Hun er helt sinnssykt god om for tiden, sa Sjåstad Christiansen etter sølvet.

13-åringen blir likevel ikke å finne under ungdoms-OL. Til det er hun for ung.

- Det er slik at aldersgrensene til ungdoms-OL er satt av IOC og de internasjonale særforbundene. Vi har ingen påvirkning på aldersgrensene, sier kommunikasjonsdirektør for ungdoms-OL, Magne Vikøren, til Fri Flyt.

X Games i Oslo i slutten av februar har heller ikke 13-åringen i startfeltet. Der er lista allerede full.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram