Kelly (13) slo alle i «X Games», men får ikke delta i ungdoms-OL

Kelly Sildaru.

FOR UNG: 13 år gamle Kelly Sildaru har vunnet de to største fristilskonkurransene så langt i år. Men den estiske jenta er for ung til å delta i ungdoms-OL i Lillehammer. Foto: Christian Murdock/The Gazette via AP
FOR UNG: 13 år gamle Kelly Sildaru har vunnet de to største fristilskonkurransene så langt i år. Men den estiske jenta er for ung til å delta i ungdoms-OL i Lillehammer. Foto: Christian Murdock/The Gazette via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

13 år gamle Kelly Sildaru har vunnet de to største fristilskonkurransene så langt i år. Men den estiske jenta er for ung til å delta i ungdoms-OL i Lillehammer.

Sildaru er det store stjerneskuddet i fristilssirkuset. Hun vant blant annet X Games-finalen i slopestyle foran norske Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi. Tidligere tok hun også seieren i Dew Tour.

- Å komme på annenplass bak Kelly er egentlig det samme som å vinne. Hun er helt sinnssykt god om for tiden, sa Sjåstad Christiansen etter sølvet.

13-åringen blir likevel ikke å finne under ungdoms-OL. Til det er hun for ung.

- Det er slik at aldersgrensene til ungdoms-OL er satt av IOC og de internasjonale særforbundene. Vi har ingen påvirkning på aldersgrensene, sier kommunikasjonsdirektør for ungdoms-OL, Magne Vikøren, til Fri Flyt.

X Games i Oslo i slutten av februar har heller ikke 13-åringen i startfeltet. Der er lista allerede full.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer