Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kengu og koala?

Nix! Sydney OL-maskotene er et nebbdyr, et maurpinnsvin og en kookaburra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De hippeste dyrene i kosebamse-skogen har du aldri hørt om før. Sydney-OL tenkte lengre enn kenguru og koalabjørn da de valgte maskoter.

- OL-folkene presiserte at de ikke skulle ha disse to dyrene, og det var topp - for det ville heller ikke jeg. Hele verden har allerede hørt om dem, sier grafisk designer Matthew Hatton, som vant konkurransen om å lage maskotene.

Han valgte tre mer ukjente dyr fra den australske naturen, skriver nyhetsbyrået AP.

Syd the platypus (Nebbdyret Syd):

- Syd er kort for Sydney. Nebbdyret er et pattedyr med nebb som en and, kropp som en oter og hale som en bever. På menyen står frosker, ormer og insektlarver.

Millie the echidna (Maurpinnsvinet Millie):

- Millie for millennium. Echidnaen er svært intelligent og bruker sin opptil 18 centimeter lange tunge til å fange maur og termitter. Sammen med platypusen er maurpinnsvinet verdens eneste eggleggende pattedyr.

Olly the kookaburra (Kookaburraen Olly):

- Olly for de olympiske lekene. Kookaburra-fuglen høres ut som et leende menneske og spiser små pattedyr, slanger og store insekt.

Til nå har OL-folkene solgt over 600 000 kosedyr av Olly, Millie og Syd. Mesteparten i Australia og Asia. Målet er en million.

Her kan du se på de nye OL-maskotene: shop.olympics.com.

OL-MASKOTER: F. v.: nebbdyret Syd, maurpinnsvinet Millie og Kookaburraen Olly.