Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kenneth Braaten

Kenneth (24) er ferskingen som braste inn i verdenstoppen sist vinter.

Nordlands-gutten gikk i B-verdenscupen så seint i januar 1998. En OL-plass virket utenkelig for juniorverdensmesteren i lag fra 1994.

Men en seier i verdenscupsprinten i akkurat VM-byen Ramsau forandret alt for Kenneth. Rennet var bare hans andre forsøk i v-cupen.

Triumfen i Østerrike sikret han en plass på OL-laget, og lykken ble total da han var en av de fire som sikret Norge gullet i lagkonkurransen i Nagano.

Men det holdt gå galt. Et svakt hopp ødela nesten for det norske laget. Heldigvis rettet Kenneth oppp missen med et godt løp i sporet.

I år var Braaten et soleklart valg da VM-troppen ble tatt ut. En annenplass bak Engen Vik i et v-cuprenn feide tvilen til side.

Og tradisjonene er gode nok for kombinertløpere fra Nordland. Tom Sandberg fra Mo i Rana vant som kjent Sarajevo-OL i 1994.

- Det er vel på tide det kom en toppløper fra Mo i Rana igjen. Det begynner å bli noen år siden Tom var best, sier Kenneth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media