Kenneth Braaten

Kenneth (24) er ferskingen som braste inn i verdenstoppen sist vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordlands-gutten gikk i B-verdenscupen så seint i januar 1998. En OL-plass virket utenkelig for juniorverdensmesteren i lag fra 1994.

Men en seier i verdenscupsprinten i akkurat VM-byen Ramsau forandret alt for Kenneth. Rennet var bare hans andre forsøk i v-cupen.

Triumfen i Østerrike sikret han en plass på OL-laget, og lykken ble total da han var en av de fire som sikret Norge gullet i lagkonkurransen i Nagano.

Men det holdt gå galt. Et svakt hopp ødela nesten for det norske laget. Heldigvis rettet Kenneth oppp missen med et godt løp i sporet.

I år var Braaten et soleklart valg da VM-troppen ble tatt ut. En annenplass bak Engen Vik i et v-cuprenn feide tvilen til side.

Og tradisjonene er gode nok for kombinertløpere fra Nordland. Tom Sandberg fra Mo i Rana vant som kjent Sarajevo-OL i 1994.

- Det er vel på tide det kom en toppløper fra Mo i Rana igjen. Det begynner å bli noen år siden Tom var best, sier Kenneth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer