Kenneth Nysæther senket Viking

Kenneth Nysæther hadde vært på banen i akkurat to minutter da han fikk sjansen etter en corner og senket Viking. Scoringen hans for Lillestrøm midtveis i andre omgang ble den eneste på Stavanger stadion, og det var også Nysæthers første mål i år.

Det var en helt fortjent seier gjestene fra Lillestrøm sikret seg. «Kanarifuglene» hadde både de største og fleste sjansene, og i første omgang var det bare en veldig opplagt Tore Snørteland i Viking-målet som holdt hjemmelaget inne i kampen.

Riktignok var det Viking som hadde de to første sjansene i kampen, men utover i første omgang viste Lillestrøm større vilje. Laget tok føringen og ga aldri fra seg initiativet.

Ubeleilig

Viking spilte svakt gjennom hele kampen søndag, og nederlaget passet veldig dårlig i og med at både Rosenborg, Molde og Stabæk vant. Det er nettopp disse lagene Viking kjemper med i medaljestriden.

Den eneste som presterte noe å skryte av var keeper Tore Snørteland. Han kunne ikke gjøre noe med scoringen, men ryddet ellers opp i stor stil.

Viking hadde bare en stor sjanse i kampen. Den kom like etter at Lillestrøm hadde tatt ledelsen. Rikhardur Dadason ble spilt fri, men Magnus Kihlstedt i LSK-målet var helt på høyden og reddet skuddet fra islendingen på en mesterlig målte.

Dominerte

Lillestrøm hadde sine beste i Runar Kristinsson og Magnus Kihlstedt. Kristinsson dominerte stort på Lillestrøms midtbane, mens Kihlstedt hadde et par redninger av klasse, særlig tidlig i kampen.

Viking skuffet stort. Særlig var midtbanen svak. Den eneste som kan få godkjent er keeper Tore Snørteland.

(NTB)