Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kenneth vil også på pallen

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Kenneth Braaten (24) gjorde en kjempedebut i sitt første VM med sin 5. plass. Men nordlendingen mener han kan bedre - og satser på pallplass både i lagkonkurransen og på sprinten.

5. plass i VM-debuten er Kenneth godt fornøyd med. Men:

- Det siste hoppet var en kjip bom fra noe enda bedre. Det er ikke bittert å bli nummer fem, men det er litt bittert med andrehoppet. Men jeg vet at jeg kan vinne når alt stemmer, smiler Kenneth.

På pallen

Dagens gode plassering vil nok komme godt med for Kenneth. Etter all sannsynlighet kommer landslagstrener Jan Erik Aalbu til å la 24-åringen gå både lagkonkurranse og sprint. Og i snitt har Kenneth vært best i sprint.

- Jeg tror Bjarte tar gull hvis alt stemmer. Da er han suveren. Men jeg kan gjøre det bra på en god dag, sier kombinertløperen innbitt. Da vil han på pallen. Kenneth trives også veldig godt i Ramsau. Her vant han sprinten i prøve-VM i fjor.

Misfornøyd

Etter hoppkonkurransen lå unggutten fra Mo i Rana helt nede på 20. plass foran

langrennsløpet. Det var ikke Kenneth spesielt glad for.

- Sistehoppet var i korteste laget, og akkurat nå er jeg misfornøyd, sa Kenneth

til Dagbladet :på nettet rett etter hoppinga. Akkurat da orket han ikke heller å tenke på at det var mulig å rette opp hoppinga i skisporet. Men Kenneth skjerpet seg og fikk dagens beste langrennstid. Dermed klatret han helt opp til 5. plass.

Vil mer

Før langrennet startet sa trenerne til Kenneth at han burde klare å komme inn blant

de ti beste totalt.

- Før start syntes jeg det hørtes hardt ut, men det er bra at langrennet reddet meg i dag. Når jeg svikta i bakken, er det bra at det fungerte i sporet, sier gutten som har sin første sesong på Norges elitelandslag.

- Kjipt

5. plass i en VM-debut er Kenneth godt fornøyd med. Men:

- Det siste hoppet var en kjip bom fra noe enda bedre. Det er ikke bittert å bli nummer fem, men det cer litt bittert med andrehoppet. Men jeg vet at jeg kan vinne når alt stemmer, smiler Kenneth.

Dagens gode plassering vil nok komme godt med for Kenneth. Etter all sannsynlighet kommer landslagstrener Jan Erik Aalbu til å la 24-åringen gå både lagkonkurranse og sprint. Og i snitt har Kenneth vært best i sprint.

- Jeg tror Bjarte tar gull hvis alt stemmer. Da er han suveren. Men jeg kan gjøre det bra på en god dag, sier kombinertløperen innbitt.

KLAR FOR PALLEN: Kenneth Braaten har mer inne, og tror på en plass på pallen under VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media