Kennets revansje

I kveld sparker Belgia og Sverige i gang EM på Stade Roi Baudouin i Brussel. Det blir garantert en spesiell opplevelse for Sveriges Kennet Andersson, som for første gang er tilbake i landet der han var nær ved å få fotballkarrieren ødelagt.

- Det var den verste tida i karrieren min, sier Kennet Andersson om perioden 1991- 93, da han ble forsøkt frosset ut fra den belgiske klubben Mechelen.

- Jeg ble mobbet av trenerne, fikk ikke lønn, og måtte trene med juniorlaget, sier Bologna-proffen til den svenske avisa Expressen.

Fryktet motstander

Nå har han for lengst lagt den tunge perioden bak seg, og er en fryktet motstander hos de belgiske hjemmefavorittene.

- Jeg tror Sverige vil bygge spillet sitt rundt Kennet Andersson, sier Belgias superveteran Lorenzo Staelens.

- De fleste oppspillene vil nok gå i retning av ham, men vi viste mot Norge at vi kan håndtere denne måten å spille på, sier Anderlecht-spilleren.

Målskrekk

Belgia kom til EM i egenskap av arrangør, mens Sverige vant sin kvalifiseringsgruppe i suveren stil. Bare ett baklengsmål slapp svenskene inn i løpet av åtte kamper. Til gjengjeld klarte de bare å score ti selv.

- Jeg tror måltørken i stor grad skyldes at vi har prioritert forsvarsspillet, sier Sheffield Wednesdays Niclas Alexandersson.

- Men vi produserte mange sjanser, og med spisser som Kennet Andersson og Henrik Larsson er det nødt til å løsne før eller siden, sier han.

Løsner det tidsnok, kan Kennet Andersson bli mannen som senker Belgia i kveld.

  • Kampen går direkte på NRK kl. 20.45.
<B>EM-START:</B> Sverige og Belgia braker sammen i EMs åpningskamp. Kennet Andersson håper på triumf.