Kenny Dalglish fikk sparken i Liverpool

Roberto Martinez skal være favoritt til å ta over.

TAKK OG FARVEL: Kenny Dalglish forlater Liverpool. Eierne skal ikke være fornøyd med resultatene i ligaen denne sesongen. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
TAKK OG FARVEL: Kenny Dalglish forlater Liverpool. Eierne skal ikke være fornøyd med resultatene i ligaen denne sesongen. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kenny Dalglish fikk sparken i Liverpool. Det melder klubben på sin egen hjemmeside i kveld.

- Samtidig som jeg er skuffet over å måtte forlate klubben, kan jeg si at saken har blitt behandlet med ære, respekt og på en skikkelig måte som reflekterer kvalitetet på personene involvert, og deres vedvarende ønske om å ta klubben fremover på samme måte som da de ankom klubben, sier Kenny Dalglish til klubbens hjemmeside.

Det har gått rykter om managerens avgang helt siden han møtte eierne av Fenway Sports Group, John W. Henry og styreformann Tom Werner, i Boston USA tidligere denne uka.

- Kenny vil alltid være mer enn en vinnende manager, mer enn en vinnende stjernespiller. Han er på mange måter hjertet og sjelen i klubben. Han vil alltid være en del av familien, sier John W. Henry i en uttalelse til klubben.

Martinez favoritt til å ta over Liverpools amerikanske eiere skal være misfornøyd med klubbens resultater i ligaen denne sesongen, det er dette som gjør at skotten nå må forlate sin post, melder Sky Sports som samtidig melder at Wigans Roberto Martinez er favoritt til å ta over.

- Jeg trodde han ville gå løs på en sesong til, det var det jeg regnet med. Det som er veldig klart at en åttendeplass i ligaen er uakseptabelt dårlig, selv om ligacupseier og FA-cupfinale var veldig hyggelig. Med en så dårlig ligaprestasjon er det utrolig viktig å ta grep, men om det er et bytte av manager vet jeg ikke, sier formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller.

Han liker dårlig den hyppige utskiftningen av managere på Anfield de siste årene, etter Dalglish' avgang vil klubben få sin fjerde manager på to år.

- Jeg blir litt engstelig av det. I juni er det to år siden Benitez fikk sparken, så kom Hodgson inn, deretter Dalglish, og nå får vi enda en ny mann. Men om Dalglish har valgt å trekke seg eller fått beskjed om å trekke seg vet vi jo ikke.

Skuffet i ligaen Dalglish overtok Liverpool fra Roy Hodgson i fjor vinter. Klubben vant ligacupen og var i FA-cupfinalen denne sesongen, men havnet på en skuffende 8. plass i ligaen.

Liverpool har tidligere denne sesongen sparket fotballdirektør Damien Comolli som et resultat av dårlige signereinger. Klubben står uten manager, fotballdirektør og mediesjef for øyeblikket.

TAR OVER? Roberto Martinez skal være favoritt til å ta over managerjobben, skriver Sky Sports. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB scanpix
TAR OVER? Roberto Martinez skal være favoritt til å ta over managerjobben, skriver Sky Sports. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB scanpix Vis mer

- Liverpool har alltid vært kjent for stabilitet. Samtidig er jeg glad for at eierne har store ambisjoner, og tar grepene de mener er nødvendige. Jeg forventer at de setter inn en ny manager som kan bidra til å ta klubben til topps.

- Noen kandidater du ønsker deg?

- Guardiola må gjerne flytte til Liverpool, ingen vil bli lei seg for det, sier Møller og ler.

Mister ikke status Til tross for Dalglish' sine elendige resultater i ligaen, har det ikke vært all verden med murring blant supporterne, på grunn av skottens høye status i klubben.

Møller tror ikke Dalglish vil bli mindre populær selv om han nå skiller lag med klubben på ny.

- Kenny kommer alltid til å ha en kjempestjerne blant supporterne. Jeg tror ikke han mister noe status selv om han forsvinner nå. Han gikk inn og gjorde en viktig jobb da Liverpool trengte ham, etter alt kaoset som oppsto med de forrige eierne. Om han var ment som et langsiktig valg var aldri veldig klart. Han fikk først en midlertidig ansettelse, så jeg føler ikke at han taper status i særlig grad. Det er sikkert noen som føler at han burde fått mer tid, mens andre føler det er greit med et skifte.
Det er ventet at klubben vil komme med en offisiell uttalelse 18.00.