Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kenny har vært ekstra-ordinær fra første dag

Liverpool-eierne hyller Dalglish.

ROSES AV AMERIKANERNE: Kenny Dalglish gis æren for Liverpools første trofé på seks år. Her med styreformann Tom Werner (t.h) og Fenway-eier John W. Henry (t.h) etter at den minste engelske cupen var sikret. Foto: AP/Tim Hales
ROSES AV AMERIKANERNE: Kenny Dalglish gis æren for Liverpools første trofé på seks år. Her med styreformann Tom Werner (t.h) og Fenway-eier John W. Henry (t.h) etter at den minste engelske cupen var sikret. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

Kenny Dalglish trengte bare ett drøyt år i managercomebacket på Anfield før første trofé var i boks.

Ikke uventet hylles den populære skotten av eierne Tom Werner og John Henry etter at Liverpool søndag vant ligacupfinalen.

- Hele klubben har vært under enormt press, men Kenny har vært ekstraordinær fra første dag, sier Liverpool-eierne Werner og Henry til liverpoolfc.tv.

Liverpool måtte riktignok ha straffespark for å slå nivå to-laget Cardiff, men det er titler som teller, ikke finspillet i finaler.

- Dette er klubbens første steg for å nå målet om at det snakkes om det som skjer ute på banen og ikke det utenfor. Det har vært slik i mange år nå, og det var på tide at klubben sto opp og vant en storkamp som dette, sier John Henry.

Det er første gang Dalglish vinner ligacupen som manager. Skotten er sulten på flere titler i sin andre managerperiode på Anfield.

FØRSTE LIGACUP: Kenny Dalglish ble den sjuende manageren med både ligaseier, FA-cupseier og ligacuptriumf i går. Foto: AFP/GLYN KIRK
FØRSTE LIGACUP: Kenny Dalglish ble den sjuende manageren med både ligaseier, FA-cupseier og ligacuptriumf i går. Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer

- Selv om vi vant noe i dag, så er vi ikke ferdig med det. Vi ønsker ikke å stoppe her, vi ønsker å fortsette i samme spor. Den beste måten for å sikre det er å fortsatte med det vi er best til, nemlig å stå sammen, sier manager Dalglish som hadde droppet dressen til fordel for jakke.

Mange vil minnes den legendariske gråhvite Candy-jakken skotten hadde for 20 år siden. Den Dalglish brukte søndag var noe mer moteriktig.

I sin første managerperiode på Anfield (1985-1991) ledet Dalglish Liverpool til tre ligamesterskap og to FA-cupseirer.

Ligacupen vant han hele fire ganger som spiller, men som manager var han inntil søndag bare finalist. Under Dalglishs ledelse tapte Liverpool mot Arsenal i 1987.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling