Kenny knuste fransk gullhåp

- Jeg er veldig fornøyd.

INNFRIDDE: Et tungt ansvar hvilte på Jason Kenny i sprintkonkurransen i banesykling, og han innfridde med 2-0-seier over franske Gregory Bauge i finalen mandag. Foto: AP Photo / Sergey Ponomarev / NTB Scanpix
INNFRIDDE: Et tungt ansvar hvilte på Jason Kenny i sprintkonkurransen i banesykling, og han innfridde med 2-0-seier over franske Gregory Bauge i finalen mandag. Foto: AP Photo / Sergey Ponomarev / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et tungt ansvar hvilte på Jason Kenny i sprintkonkurransen i banesykling, og han innfridde med 2-0-seier over franske Gregory Bauge i finalen mandag.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi er veldig jevne, men det siste året har han vært litt raskere enn meg. Jeg var litt raskere enn ham i kvalifiseringen, og det var jeg i dag også, sa den 24-årige briten.

Han ble valgt framfor superpopulære Chris Hoy da reglene ble endret slik at hver nasjon bare får stille en utøver. I Beijing tok Kenny sølv bak Hoy.

Kenny hadde beste tid i kvalifiseringen og tok seg lett gjennom utslagsrundene helt til han skulle måle krefter med den tredoble verdensmesteren Bauge. Han var et stort fransk gullhåp.

Begge finalistene kalte det en drømmefinale, men for Bauge ble det et lite mareritt da Kenny avgjorde i to strake dueller.

- Jeg liker å sykle mot Bauge. Han er en virkelig proff, og det blir alltid fine dueller, sa Kenny, som medga at han følte presset.

- Det var litt av en kamp for å få plassen, og jeg ville ikke rote det til, sa han.

Shane Perkins fra Australia tok bronsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer