Kenny-smilet forsvant med tap nummer to

Blackpool snudde kampen mot Liverpool.

NÅDESTØTET: Blackpool ble bedre og bedre ut i kampen mot Liverpool, og DJ Campbell sørget for at de oransje står med seks poeng etter to møter med Merseyside-klubben, med denne stupheadingen i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
NÅDESTØTET: Blackpool ble bedre og bedre ut i kampen mot Liverpool, og DJ Campbell sørget for at de oransje står med seks poeng etter to møter med Merseyside-klubben, med denne stupheadingen i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Blackpool - Liverpool 2-1.

Kenny Dalglish åpnet kanskje med tap for Manchester United, men gjennomgangsmelodien blant Liverpool-supporterne var at laget hadde vist nok til å gi tro på framtiden under manager-legenden.

I dag fikk Merseysides trofaste et klart bevis på at ingenting endres i en kultfigurs håndvending.

Fernando Torres ga Dalglish drømmestarten på Bloomfield Road, men scoringen var høydepunktet i Liverpools prestasjon i kveld.

I stedet var det Blackpool som ble bedre og bedre utover i kampen, og som snudde kampen med en DJ Campbell-scoring tjue minutter før slutt.

- Vi må jobbe videre og prøve å få selvtilliten vi trenger for å få bedre resultater. Mange lag kommer til å få problemer med Blackpool her, sier Kenny Dalglish, ifølge NTB.

DRØMMESTART: Fernando Torres' glimrende avslutning fra skrått hold lot Kenny Dalglish juble etter bare tre minutter.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
DRØMMESTART: Fernando Torres' glimrende avslutning fra skrått hold lot Kenny Dalglish juble etter bare tre minutter.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

Blackpool-manager Ian Holloway er naturligvis fornøyd.

- Det så ut som Dalglish-effekten skulle feie oss av banen, men mine gutter ga seg ikke. Det ble en fantastisk kamp, med et fantastisk resultat for oss, og vi bidro med mer enn vår del, sier Holloway etter kampen.

- Vi trengte et mål i første omgang, og det fikk vi. Gutta jobber hardt, og spiller fotball det er verdt å se på, sier han.

Drømmeåpning
Dalglish hadde tatt ut et Liverpool-lag som hevet øyenbryn.

Formasjonen liknet mest på en 4-3-3, Glen Johnson startet på venstreback, og utskjelte Christian Poulsen og Milan Jovanovic var tilbake i startelleveren.

Men det startet godt.

Fernando Torres brukte knapt tre minutter på å få Kenny Dalglish opp av stolen for første gang i Premier League-sammenheng på over 12 år.

UTLIKNET: Blackpools Gary Taylor-Fletcher skulle ikke være noe dårligere enn Torres ti minutter etter, og satte sikkert inn 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
UTLIKNET: Blackpools Gary Taylor-Fletcher skulle ikke være noe dårligere enn Torres ti minutter etter, og satte sikkert inn 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Høyreback Martin Kelly slo stikkeren som avslørte et hullete Blackpool-forsvar, og Torres kunne storme mot Kingson i hjemmelagets mål.

Spanjolen har ikke akkurat sett ut som noen dynamo de siste ukene, men alene med målvakten fra skrått hold viste han glimt av gammel klasse, og dunket ballen i nettaket med et herlig treff. Flott scoring.

Blackpool er imidlertid det eneste laget unntatt ligaleder Manchester United som har scoret i hver eneste hjemmekamp denne sesongen, og gjorde det igjen i det tolvte minutt.

Raul Meireles slurvet med ballen på egen halvdel, Gary Taylor-Fletcher gjorde et nydelig medtak når pasningen kom, var litt heldig som passerte Daniel Agger, og god igjen da han enkelt plasserte kula forbi Pepe Reina i Liverpool-målet.

Det fikk bortelaget litt ned på jorda igjen.

For Blackpool hadde initiativet de neste 35 minuttene fram til hvilen, og DJ Campbell var mannen bak omgangens største sjanse, utenom nettkjenningene, da han headet like utenfor fra god posisjon inne i feltet.

DJ snudde kampen
Kampbildet liknet i minuttene etter pause, men nå med gode sjanser til begge lag.

SKUFFET: Kenny Dalglish, flankert av assistentene Steve Clarke og Sammy Lee.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
SKUFFET: Kenny Dalglish, flankert av assistentene Steve Clarke og Sammy Lee.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

Pepe Reina holdt Liverpool inne i kampen med to gode redninger etter ti minutter, først på skudd fra Charlie Adam, så på et enda bedre ett fra David Vaughan, mens en Fernando Torres-volley var den første store farligheten på motsatt side.

Men Blackpool så farligst ut, og lyktes igjen tjue minutter før slutt.

Ian Evatt vant duellen inne i feltet da den lange ballen kom bakfra, headet inn mot en helt umarkert DJ Campbell, som stupte hjemmelaget i en ikke ufortjent ledelse.

Som et av ligaens svakeste hjemmelag denne gangen beholdt helt til slutt.

Liverpool klarte ikke å mønstre til sluttspurt på bortebane, og er overhodet ikke friskmeldt til tross for Kenny Dalglish' tilbakekomst.

Kveldens resultat betyr også at Liverpool passeres av Blackpool på tabellen.