Kennys kostbare krangler

En voldsom krangel med Newcastles administrerende direktør Freddie Fletcher rett før seriestart var hovedårsaken til at Kenny Dalglish fikk avskjed i Newcastle, skriver engelske aviser i dag. Nå krangler partene videre om hva som skjedde - og millioner av kroner.

- Jeg ble sparket, sier ordknappe Dalglish og vil ikke si så mye mer før han har fått advokathjelp.

- Kenny tilbød seg å trekke seg, hevder den upopulære styreformannen Freddie Shepherd.

Bakgrunnen for den siste av Dalglishs krangler i hans 19 måneder som Newcastle-manager dreier seg om hn ting: Penger. Store penger. De 15-20 millionene i resterende lønn er en ting, en bonus på over 30 millioner hvis han fullførte kontrakten en annen.

Newcastle-direktørene angrer sikkert på det punktet i kontrakten nå. Det som skulle motivere Dalglish til å holde ut, ikke stikke av fra jobben slik han gjorde i Liverpool og Blackburn.

Hatsk krangel

Avisen Sunday Mirror har den mest detaljerte framstillingen av hva som skjedde i Dalglishs siste uker i klubben.

På et styremøte 13. august røk Dalglish og Fletcher i tottene på hverandre. Kilder betegner krangelen mellom de to skottene som hatsk, og hevder at det var bare bredden på styrebordet som gjorde at ingen ble skadet...

Bakgrunnen skal være kritikk Fletcher rettet mot Dalglish og lagets prestasjoner sist sesong i et avisintervju, at Fletcher prøvde å selge vingen Keith Gillespie til Middlesbrough uten at Dalglish visste om det, og en avissak om at Gillespies karriere var over grunnet en ankelskade som Dalglish hevdet Fletcher lekket til pressen.

En rasende Dalglish skal ha spurt Fletcher og styret om de ville overta jobben hans, for det virket på ham som de hadde gjort det allerede. 18. august skal Dalglish i et nytt styremøte muntlig ha bedt om å få gå av, og dette skal han ha gjentatt to dager senere. Mandag 24. august tok Newcastle-styret kontakt med Ruud Gullit. Men om det var slik det skjedde, er Dalglish og Newcastle nå uenige om.

Innrømmer aldri feil

At Kenny Dalglish krangler er ikke noe nytt. Til The Sunday Times sier en tidligere Liverpool-spiller, anonymt selvfølgelig, følgende:

- Kenny innrømmer aldri at han gjør feil. Han trenger å føle at han har kontrollen hele tiden.

Sunday Times skriver på kommentarplass at Dalglish fikk betale for at han aldri forsto at stil og mediatekke var viktig. I sin tid i Newcastle kranglet Dalglish konstant med pressen og fikk supporterne mot seg fordi han var så lite meddelssom.

For mange ble toppen nådd da han kranglet seg gjennom to kamper mot amatørene fra Stevenage i FA-cupen i vinter. Da kranglene nådde styrenivå, sto Dalglish helt alene uten støtte hos tilhengerne eller i media.

(NTB)