Kent-Harry Andersson har lyst på Norge

Svenske Kent-Harry Andersson er mannen som kan bringe det norske herrelandslaget helt opp i verdenstoppen. Han tror også han skal klare å overtale Glenn Solberg til landslagscomeback.

Kent-Harry har kontrakt med tyske Nordhorn til 2004, men i kontrakten er det en innlagt opsjon der han kan si opp etter årets sesong.

Svensken trente i flere år Drammen til kjempesuksess i europacupen. Deretter reiste han til den tyske klubben Nordhorn og tok med seg flere norske spillere, deriblant playmaker Glenn Solberg og keeper Frode Scheie.

Kent-Harry ble på mange måter en døråpner for nordmenn i den gjeve Bundesligaen.

Nå er det flere som ønsker Kent-Harry som Christer Magnussons etterfølger på det norske herrelandslaget.

Har ikke hørt noe

- Det er vanskelig å spekulere på om jeg vil takke ja til en trenerjobb, så lenge jeg ikke har hørt noe fra det norske håndballforbundet ennå, sier Kent-Harry til Dagbladet.

Han fikk vite av landslagets Frode Hagen at Christer Magnusson og Leif Gautestad ikke får fornyet tillit.

- Det er ganske naturlig at man vurderer en trenerjobb når kontraktene utløper, men det er veldig positivt at håndballforbundet lar Christer og Leif få være ut kontraktstida, sier svensken.

Playmaker Christian Berge signaliserer at han gir seg med landslaget. I Nordhorn har Kent-Harry erstatteren klar i Glenn Solberg.

- Jeg hadde klart å overtale Glenn til et landslagscomeback, men det er Glenns egen avgjørelse, og han gir beskjed når tida er moden for det, sier Kent-Harry.

Han har stor tro på det norske håndball-landslaget.

Tapte veddemål

Før VM inngikk han et veddemål med svenskenes Ola Lindgren om at Norge ville bli bedre enn Sverige.

- Jeg tapte en middag på det, men jeg hadde stor tro på at det norske landslaget skulle nå en kvart- eller en semifinale, sier Kent-Harry.

Veldig god stamme

Han begrunner den store troen på Norges landslag på følgende måte:

- Norge har i dag en veldig bra stamme med nøkkelspillere som har fire-fem gode år igjen på banen. Flere spillere har også utviklet seg veldig positivt i den tyske Bundesligaen. Deriblant Jan Thomas Lauritzen, Johnny Jensen, Christian Berge og Steinar Ege, sier Kent-Harry.

Grunnen til VM-skuffelsen oppsummerer han på denne måten:

- Steinar Ege var sjuk og Christian Berge var skadd like før. Med de to i toppslag kunne Norge gått langt, sier Kent-Harry og avslutter:

- Norge har et potensial til å bli blant verdens seks-sju beste nasjoner og har et potensial til å kvalifisere seg til OL i Athen i 2004!