Kenta utvist etter å ha sparket ballen mot skadd spiller

Solli scoret da Brann slo Lyn 1-0.

BERGEN  20090709:
Lyns trener Kent Bergersen ble vist i garderoben av dommer Roy Helge Olsen.
Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX
BERGEN 20090709: Lyns trener Kent Bergersen ble vist i garderoben av dommer Roy Helge Olsen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Brann - Lyn 1-0. Brann er klare for kvartfinalen i cupen etter en fortjent 1-0-seier mot Lyn i kveld.

Like før kampslutt måtte Lyn-trener Kent Bergersen gå på tribunen.

Branns Cato Hansen lå nede etter en stygg felling som ga Lyn-spiller Theódór Elmar Bjarnason direkte rødt kort.

Ballen hadde havnet ved Lyn-benken, og Kent Bergersen sparket den ut på banen. Temmelig hardt, og om det var bevisst eller ei, strøk ballen like over hodet på skadde Hansen.

- Blir litt for dumt
Dommer Roy Helge Olsen ble tilkalt av fjerdedommeren, før han pekte Bergersen ut av det tekniske området og opp på tribunen.

- Jeg mener det er helt feil. Jeg sparket ballen inn på banen, og den gikk tilfeldigvis mot en skadd spiller, sier Kenta til TV 2.

Ifølge Lyn-treneren var det en Brann-funksjonær som tipset dommerne om hva som skjedde.

- Når det er en Brann-delegat som rapporterer til fjerdedommeren, og han tar det videre til dommeren ute på banen, føler jeg det blir litt for dumt, sier Bergersen.

Bergersen mønstret et noe B-preget mannskap i dag. Diego Guastavino startet blant annet på benken, mens Brann stilte med fullt mannskap - blant annet med innbytterheltene fra mandagens kamp mot FFK, Armann Björnsson og Azar Karadas, tilbake på benken.

TIDLIG AVGJØRELSE: Jan Gunnar Sollis scoring etter ni minutter ble det eneste mellom Brann og Lyn i åttedelsfinalen i cupen i Bergen i kveld.
Foto:  Marit Hommedal, Scanpix
TIDLIG AVGJØRELSE: Jan Gunnar Sollis scoring etter ni minutter ble det eneste mellom Brann og Lyn i åttedelsfinalen i cupen i Bergen i kveld. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

Tidlig ledelse
Jan Gunnar Solli scoret kampens eneste mål i det niende minuttet. Petter Vaagan Moen slo et godt frispark over alle spillerne foran mål. Ved bakerste stolpe dukket Solli opp og breisidet ballen enkelt i nettet.

Jo Inge Berget gikk i bakken i første omgang og Lyn ropte på straffe, men fikk ingenting av dommer Roy Helge Olsen.

Brann var best før pause, mens Lyn ble noe farligere i andre omgang etter at Guastavino kom inn på banen.


Men alt i alt var det Brann som kontrollerte inn til seier, og mest dramatisk ble det egentlig helt på tampen av matchen da Bjarnason fikk direkte rødt kort for den stygge fellingen av Hansen.

Sekunder seinere ble altså Lyn-trener Kent Bergersen sendt på tribunen.