Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kenya kan bli OL-utestengt

Det sier IAAF-president Sebastian Coe.

KAN STRAFFES: Friidrettsnasjonen Kenya, som toppet medaljestatistikken under Beijing-VM i 2015, har fått mer enn 40 utøvere utestengt for doping de tre siste årene. Bildet av Mary Keitany er en illustrasjon. Foto:   Elsa/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
KAN STRAFFES: Friidrettsnasjonen Kenya, som toppet medaljestatistikken under Beijing-VM i 2015, har fått mer enn 40 utøvere utestengt for doping de tre siste årene. Bildet av Mary Keitany er en illustrasjon. Foto: Elsa/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

IAAF-president Sebastian Coe vil ikke nøle med å utestenge Kenya fra friidrettsbanen i OL om de ikke blir erklært som samarbeidsvillige av Verden Antidopingbyrå (WADA).

Friidrettsnasjonen som toppet medaljestatistikken under Beijing-VM i 2015, har fått mer enn 40 utøvere utestengt for doping de tre siste årene. Nå står de overfor en kamp mot klokka for å overbevise WADA om at de gjør hva de kan for å håndtere problemet.

Hvis ikke de klarer det, kan de møte samme sanksjoner som Russland og bli utestengt fra all friidrett - inkludert i OL.

- Vi vet at hovedvekten av omdømmeproblemene våre er forårsaket av relativt få nasjoner, så vi må være proaktive, sier Coe i et intervju som blir vist torsdag, ifølge Reuters.

- Hvis det betyr at vi må utestenge dem fra VM eller OL, så kommer vi til å gjøre det, fortsetter presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Russland ble i november utestengt fra all friidrett etter en nedslående dopingrapport initiert av WADA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram