Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kenya vil knuse dopingkultur - innfører nye rutiner

Er i tråd med WADAs regelverk.

BLE TATT: Rita Jeptoo testet positivt for doping etter å ha vunnet Boston Maraton i fjor. Nå vil det kenyanske friidrettsforbundet forsikre seg om at landets utøvere er rene i fremtiden. AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
BLE TATT: Rita Jeptoo testet positivt for doping etter å ha vunnet Boston Maraton i fjor. Nå vil det kenyanske friidrettsforbundet forsikre seg om at landets utøvere er rene i fremtiden. AFP PHOTO / Timothy A. CLARY Vis mer

Friidrettsforbundet i Kenya innfører nye og strenge rutiner for å få bukt med antall dopingtilfeller i landet.

Forbundet opplyste fredag at reglene som nå implementeres er i tråd med både regelverket til Det internasjonale friidrettsforbundet og Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Et av tiltakene er at alle trenere og agenter i det afrikanske landet i framtida må være registrert hos forbundet, opplyste friidrettspresident Isaiah Kiplagat.

- Enhver agent som representerer mer enn to utøvere som tas for doping, vil bli utestengt med umiddelbar virkning, sa han videre.

Flere titalls kenyanske friidrettsutøvere har avlagt positiv dopingprøve de siste årene. Rita Jeptoo, vinner av maratonløpene i Boston og Chicago både i 2013 og 2014, testet i desember positivt for et ulovlig preparat.

Myndighetene i Kenya har gitt utenlandske agenter mye av skylden for det økende antallet positive dopingtester. Det har også blitt hevdet at utøverne i for liten grad har kunnskap på området.

Nå tas det uansett grep. I framtida vil blant annet ikke kenyanske utøvere få utbetalt prispenger før dopingtestene fra de respektive konkurransene foreligger og er negative.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.