2.03.02: Det var vinnertiden til Geoffrey Mutai, men verdensrekorden kan bli underkjent på grunn av for mange nedoverbakker og for mye medvind. Foto:    REUTERS/Brian Snyder
2.03.02: Det var vinnertiden til Geoffrey Mutai, men verdensrekorden kan bli underkjent på grunn av for mange nedoverbakker og for mye medvind. Foto: REUTERS/Brian SnyderVis mer

Kenyaner med tidenes raskeste maraton

Men Geoffrey Mutai (29) kan bli fratatt verdensrekorden.

Kenyaneren Geoffrey Mutai (29) løp den raskeste maratondistansen i verdenshistorien da han vant i Boston på tiden 2.03.02 mandag.

Mutai slo landsmannen Moses Mosop med fire sekunder. Den tidligere bestenoteringen på 2.03.59 ble satt under Berlin maraton av løpslegenden Haile Gebrselassie i 2008.

Rett etter målgang var det umiddelbart en del usikkerhet rundt hvorvidt rekorden kom til å bli stående som verdensrekord fordi løypa bar preg av en god del unnabakker samt at det var mye medvind undervis. Uansett løypeprofil er det den raskeste tiden som er notert på distansen gjennom tidene.

Den tidligere rekorden i Boston maraton ble satt av kenyanske Kiprono Cheruiyot sist år.

Kvinneklassen ble vunnet av Kenyas Caroline Kilel (30) på 2.22.36. USAs Desiree Davila tok 2.-plassen med Sharon Cherop fra Kenya på 3.-plass. Davila tapte en langspurt mot Kilel i kampen om seieren.

(NTB)