Medaljevinner Ahmed fikk Jakob-sjokk: - Helt utrolig

Kenyansk stjerne:
- Jeg ber for Jakob

Rivalene fra Kenya, Canada, Belgia og Australia beundrer 19 år gamle Jakob Ingebrigtsens offensive innstilling - i kampen mot å slå de utilnærmelige.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Mens Karsten Warholm satt igjen med VM-gullet og alt han drømte om etter mandagens supermandag i friidretts-VM i Doha, ble Jakob Ingebrigtsens heroiske gullforsøk i kampen på 5000 meter en nesten-kveld.

Måten 19-åringen fra Sandnes hentet igjen luka til Etopias løpsfenomen og fulgte opp med å gå helt opp i tet, rykke mot slutten og lede nesten helt fram til oppløpet, var en oppvisning i stor idrett av nordmannen.

Selv om gullet og medaljen glapp de siste meterne, var konkurrentene stumme av beundring og svært overrasket over Jakob Ingebrigtsens svært offensive stunt i det ambisiøse forsøket på å sikre norsk gull.

Ahmed om Jakob: - Helt utrolig

Til Dagbladet sier bronsevinner Mohammed Ahmed, som passerte Jakob på oppløpet, at han beundrer motet til 19-åringen.

- Jakobs rykk var meget offensivt. Han er ung og modig. Å gjøre et slikt framstøt som 19-åring, er helt utrolig. Jeg er 28 år og har jobbet hardt i så mange år for å komme på dette nivået. Han er her allerede, sier Ahmed til Dagbladet.

- Det føles spesielt. Jeg har jobbet hardere enn ham, fordi jeg har trent i flere år på dette nivået, men han har åpenbart et helt unikt talent, påpeker Ahmed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer