FORSTÅR LITE: Kip Keino (t.v.), formann i Den kenyanske olympiske komité, skjønner ikke hvorfor den kenyanske treneren i det hele tatt var i Brasil. Foto: Tatyana Zenkovich / EPA / NTB Scanpix
FORSTÅR LITE: Kip Keino (t.v.), formann i Den kenyanske olympiske komité, skjønner ikke hvorfor den kenyanske treneren i det hele tatt var i Brasil. Foto: Tatyana Zenkovich / EPA / NTB ScanpixVis mer

Kenyansk trener utga seg for å være utøver. Ble avslørt da han skulle dopingtestes

– Vi vet ikke engang hvordan han kom hit.

En kenyansk friidrettstrener ble torsdag sendt hjem fra OL etter at han utga seg for å være en utøver under en dopingkontroll.

Treneren som ifølge rapporter i mediene er John Anzrah, skal ha utgitt seg for å være en utøver under en dopingkontroll.

Sendes hjem

– Vi tar avgjørelsen til Den kenyanske olympiske om å sende hjem sin friidrettsutøver som følge av brudd på antidopingreglene til etterretning og vi takker dem for rask handling, sa en talskvinne for Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– IOC har umiddelbart opprettet en disiplinærkomité for å se på saken som omhandler en treneren og en utøver.

Hvorfor var han i Rio?

Ifølge Kip Keino, som er formann i Den kenyanske olympiske komité, var det ikke engang meningen at John Anzrah skulle være i Rio.

– Vi vet ikke engang hvordan han kom hit. Vår olympiske komité har ikke booket reisen for han, sa Keino ifølge Reuters.

En kilde i Det kenyanske friidrettsforbundet sier til samme nyhetsbyrå om at det går rykter i friidrettsmiljøet om at Anzrah ville utnytte rollen som utøver for å få gratis måltider i OL-landsbyen.

(NTB)