Käerjéng-treneren slakter Nordlies roboter

Forbløffet over LSK.

(Dagbladet.no): Lillestrøm slaktet seg selv og ble slaktet av hele fotball-Norge etter UEFA-cupfadesen mot Käerjéng. Nå får de også passet sitt påskrevet av treneren for amatørlaget fra Luxembourg, Angelo Fiorucci.

Lillestrøm klarte ikke å produsere én sjanse i løpet av hele kampen, og Frode Kippe sier i dagens papirutgave av Dagbladet at spillerne har mistet mye av kreativiteten.

Det støttes til fulle av Fiorucci.

- Det som forbløffet meg mest er mangelen på kreativitet. Aldri noe kombinasjonsspill, og teknisk hadde vi forventet oss mye mer. Det er helt utrolig, de spilte som roboter i 2 x 90 minutter. The same shit, skriver Fiorucci i en e-post til Dagbladet.no.

Passiv Nordlie

Han er også kritisk til Tom Nordlies innsats fra benken. LSK-treneren sa i går at han har vært passiv og mindre engasjert enn vanlig den siste tida, og passiv er et ord Käerjéng-treneren mener kjennetegner Nordlie.

- Jeg trodde at treneren ville endre på noe etter den første kampen, eller i det minste i pausen i den andre kampen. NOTHING! skriver han med store bokstaver.

- Han forsøkte å gjøre noe det siste kvarteret, og la om fra 4-3-3 til 3-4-3, som jeg tror de aldri hadde prøvd ut før, heter det i e-posten fra Fiorucci.

FORBAUSET OVER NORDLIE: Käerjéng-trener Angelo Fiorucci synes det er ufattelig at ikke Tom Nordlie endret på noe fra den første kampen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
FORBAUSET OVER NORDLIE: Käerjéng-trener Angelo Fiorucci synes det er ufattelig at ikke Tom Nordlie endret på noe fra den første kampen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Studenter og bankmenn

I Norge har debatten på nivået i Tippeligaen blusset opp igjen etter Lillestrøms flause. Dagbladet.no får opplyst at samtlige spillere på Käerjéng jobber eller studerer for fullt ved siden av fotballen. Av de 14 som startet eller ble byttet inn mot Lillestrøm, finnes blant annet fire studenter, en bankmann, en regnskapsfører og en personlig trener.

Fiorucci tror norske fotballspillere blir kneblet og satt inn i system i altfor ung alder.

- Jeg tror spillerne er bundet til å spille i et system, hvor kreativiteten blir tatt bort fra dem allerede på aldersbestemte lag, mener han.

Fikk oppskriften av LSK TV

Käerjéng-treneren forteller videre at han fikk verdifull informasjon ved å se på klubbens egen TV-kanal.

- Vi fikk informasjonen vår fra LSK TV, og forsøkte å være forberedt. Vi ønsket å ha små avstander mellom lagdelene, doble på vingene og holde ballen ute av boksen. Det prøvde vi å gjøre i begge kampene. Beklager, men det var den eneste løsningen for at vi ikke skulle bli slått flate, skriver Fiorucci, og legger på et smilefjes.

Mens både Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft nekter for at Käerjéng ble undervurdert, tror Fiorucci LSK tok for lett på oppgaven.

Käerjéng-treneren slakter Nordlies roboter

- Min mening etter kampen var at de tok for lett på det, mener han.

Fiorucci har likevel noe positivt å si om LSK:

- Jeg vil gjerne få skryte av måten vi ble mottatt av Lillestrøm og supporterne deres, og alt de gjorde for oss som fikk oss til å føle oss hjemme. Mange, mange takk fra hele UN Käerjéng-familien!

Tom Nordlie er ferdig med Käerjéng-kampen, og skriver følgende i en sms til Dagbladet.no:

- Vår neste motstander er Godset.

Käerjéng-treneren slakter Nordlies roboter
LSK ET ROBOTLAG:</B> Angelo Fiorucci synes LSK spilte som roboter i 180 minutter.
<B>MANGLET KREATIVITET:</B> Simen Brenne og Lillestrøm klarte ikke å skape én målsjanse på 90 minutter.