Kessler drømmer om omkamp

Calzaghe for tøff for dansken.

Mikkel Kessler klarte ikke å stoppe Joe Calzaghes tiårs herredømme på VM-toppen i super mellomvekt. Derfor drømmer dansken om omkamp.

- Jeg har ikke tenkt på framtiden, for jeg går aldri inn i ringen for å tape, men jeg er ikke ferdig som bokser etter dette nederlaget, så jeg håper på en omkamp, sa Mikkel Kessler etter det sure nederlaget foran vel 50.000 boksegale Calzaghe-tilhengere i Millennium stadium natt til søndag.

Det ble en herrekamp, der bokserne gjøv løs på hverandre. De to første rundene var helt jevne. Kessler måtte i kanvasen i tredje runde, men kom tilbake og vant fjerde- og femte runde.

Smart boksing av Calzaghe

Deretter ble det mye Calzaghe som med smart og bevegelig boksing holdt dansken fra livet.

Kessler skjønte etter hvert at dersom han skulle beholde VM-beltene sine i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) i tillegg til å vinne Calzaghes belte i World Boxing Organisation (WBO), så måtte han vinne på knockout, men selv om han fyrte løs alt han hadde i sluttrunden, klarte han ikke å ryste waliseren.

Det danske bokseeventyret sluttet i denne omgang med 117-111, 116-112 og 116-112 hos de tre dommerne. Alle hadde Calzaghe som vinner, og det var fortjent.

Hurtig

HÅPER PÅ NY SJANSE: Britiske Joe Calzaghe (t.v.) blir her truffet av danske Mikkel Kessler. Men til slutt var det førstnevnte som trakk det lengste strået. Foto: NICK POTTS/AP/PA/SCANPIX
HÅPER PÅ NY SJANSE: Britiske Joe Calzaghe (t.v.) blir her truffet av danske Mikkel Kessler. Men til slutt var det førstnevnte som trakk det lengste strået. Foto: NICK POTTS/AP/PA/SCANPIX Vis mer

- Joe (Calzaghe) slo hurtig, selv om slagene hans ikke var så harde. Han klarte å ødelegge boksingen min og vant på det, mente Kessler

Joe Calzaghe på sin side er rede til å øke vekten sin med vel to kilo for å møte Bernard Hopkins. Deretter står Roy Jones jr. på ønskelisten.

- Nå må jeg finne nye utfordringer, for nå har jeg slått den verste utfordreren min i super mellomvekt. Hopkins og Roy Jones jr. frister, sa Calzaghe etter å ha vunnet sin 44. kamp i sitt imponerende lange tittelforsvar.

- Fantastisk bokser

Han har holdt VM-tittelen i super mellomvekt i mer enn ti år, og det er han bare en av fire boksere som har klart i boksehistorien.

- Kessler er en fantastisk bokser, men selv om jeg ble temmelig trøtt og sliten mot slutten, klarte ikke dansken å ryste meg, sa Calzaghe.

Faren som endte på sykehus onsdag, var ikke til stede og så kampen, men han er ikke alvorlig syk.

Forståelse

Noen timer etter kampen torpederte Calzaghe Kesslers drøm om en returkamp.

- Han sa til meg at det ikke kom på tale å møte meg igjen etter det tøffe oppgjøret vårt her i Cardiff. Han vil satse på USA. Jeg forstår ham på en måte godt, for det er jo der de store pengene er, fortalte Mikkel Kessler til nyhetsbyrået Ritzau.

- For å være helt ærlig, så hadde nok jeg gjort det på akkurat samme måten, dersom jeg hadde vunnet denne kampen. Jeg tror aldri jeg ville ha gitt Calzaghe en ny sjanse, innrømmet Kessler.

Kan få ny sjanse snart

Men dersom Calzaghe gjør alvor av planene om å gå opp en vektklasse for å møte Hopkins og Roy Jones jr., er det ikke sikkert Kessler må unnvære VM-beltene så veldig lenge.

Med en gang Calzaghe eventuelt gir fra seg titlene sine, kommer Mikkel Kessler tilbake på VM-plakaten.

Enzo Maccarinelli brukte ikke mer enn fire runder på å forsvare VM-tittelen i cruiservekt i World Boxing Organisation (WBO) lørdag kveld.

Maccarinelli hadde problemer mot ubeseirede Mohamed Azzaoui i begynnelsen av kampen, men en kraftfull venstre til ribbena senket newzealenderen som opprinnelig kommer fra Algerie, i den fjerde runden.

Talt ut av dommeren

31 år gamle Azzaoui kom seg delvis på beina, men ble talt ut av dommeren.

Maccarinelli vant dermed sitt fjerde tittelforsvar. Han ble verdensmester etter veteranen Johnny Nelson i 2006.

Det var en periode snakk om at Thomas Hansvoll kunne få en kamp mot Nelson, men en slik match ble det aldri noe av.

Hugger-triumf

Cruiservekteren Anders Hugger overvant både en stygg øyeskade og Hastings Rasani og sikret danskene kveldens andre seier i VM-stevnet i Cardiff.

Hugger pådro seg en stygg flenge under det ene øyet allerede i den første runden, men cutman Paddy Byrne ordnet opp. Han fikk kontroll over det stygge kuttet, slik at Hugger kunne fortsette kampen.

Dansken viste stor ro og bokset bra, selv om han fortsatt blir truffet mer enn nødvendig. Det ble en blodig kamp, men Hugger var nummeret for stor for Rasani fra Zimbabwe.

Ni seirer

26-åringen har vunnet fem av sine kamper på knockout, men han klarte ikke å slå ut Rasani. Etter seks runder vant han med 60-55 i dommerprotokollen. altså en klar seier.

Han står med ni seirer etter like mange kamper etter lørdagens seier i Wales.

Like før Hugger var i aksjon hadde mellomvekteren Thomas Povlsen vunnet sin kamp i Millennium stadium. Begge bokset forkamper til VM-kampen i super mellomvekt mellom Mikkel Kessler og Joe Calzaghe.