Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kessler mistet mesterbeltet til Ward etter springskalle

- Jeg er ingen skitten bokser, bedyrer Ward.

HARD MEDFART: Kampen mellom Mikkel Kessler (t.v.) og Andre Ward ble stoppet på grunn av kuttet over danskens høyre øye. Foto: SCANPIX/EPA/KARL MONDON
HARD MEDFART: Kampen mellom Mikkel Kessler (t.v.) og Andre Ward ble stoppet på grunn av kuttet over danskens høyre øye. Foto: SCANPIX/EPA/KARL MONDON Vis mer

|||(Dagbladet): Andre Ward tok en overraskende seier over danskenes boksehelt Mikkel Kessler og erobret WBA-tittelen hans i super mellomvekt lørdag.

Ward tok sin 21. seier av like mange mulige som profesjonell. VM-tittelen er OL-mesterens første.

Ward ledet klart på poeng da kampen ble stoppet i 11. runde på grunn av et kutt i Kesslers ansikt. Han pådro seg kuttet da han ble skallet av Ward.

Kessler var imidlertid sint på motstanderens taktikk og påsto at han kunne bokset videre da kampen ble stoppet.

- Han var bedre enn meg i dag, men jeg ville bokset videre. Jeg visste at jeg kunne fortsette. Jeg blødde, men kuttene var ikke så ille, sa han.

- Ward brukte albuene mye, og det var mange skallinger, men han fikk aldri noen advarsel. Jeg vil ikke sitte her og bare klage, men jeg er ikke fornøyd med dommeren.

Slaktet på pressekonferansen
Det var mildt sagt upopulært blant Wards folk og tilstedeværende amerikanske journalister og fans, som konfronterte Kessler med buing og verbalt skyts, skriver Ekstra Bladet.

- Hvis det var noen som kom ut og kjempet, så var det Andre Ward! proklamerte Wards promotor Dan Goosen.

- Han knuste deg! ropte trener Virgil Hunter til Kessler.

Og begge ble møtt med jubel og stående ovasjoner.

Kessler-leiren sa allerede før kampen opprørt over at California-baserte Jack Reiss skulle lede kampen. De krevde en ringdommer fra «nøytralt territorium», som det står i kontraktene for «super seks»-turneringen.

- Jeg vil ikke frata ham ære for seieren, men dommeren hjalp ham fra første minutt. Han brukte hodet, han brukte albuene, og han fikk ikke engang tilsnakk, sa Kesslers promotor Wilfried Sauerland.

- Slo den tøffeste fyren
Kessler har vært WBA-mester det meste av de fem siste årene, og han var favoritt til å vinne «super seks»-turneringen i super mellomvekt som skal kåre en ubestridt mester.

- I øyeblikket drømmer jeg. Jeg kan ikke sammenligne med OL-gullet, for det kommer til å ta en stund før dette går opp for meg. Alle sa at jeg var uheldig med trekningen, men jeg har akkurat slått den tøffeste fyren, sa Ward etter seieren i hjembyen.

Ward medga at han påførte Kessler kuttet ved å skalle ham to ganger, men sa at det var helt utilsiktet.

- Jeg er ingen skitten bokser, alle vet det, sa han.

Spennende
Kessler fikk sitt annet tap som profesjonell. Han hadde tre seirer på rad siden han tapte for Joe Calzaghe i 2007. De andre bokserne i «super seks» er Carl Froch og Arthur Abraham, som begge vant sin første kamp, Andre Dirrell og Jermain Taylor, som begge tapte.

Etter tre gruppekamper hver går de fire beste videre til semifinaler. Det betyr at Ward og Kessler snart kan møtes igjen.

- Dette gjør turneringen mer spennende, sa Kessler.

- Jeg likte ikke å være favoritt.

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media