Kevin (19) sikret Lyn-triumf

God start mot Arne Erlandsens IFK.

Lyns unggutt, Kevin Larsen (19), avgjorde kampen minuttet før slutt. Han sikret dermed tre poeng i åpningskampen mot IFK Gøteborg på Tønsberg gressbane torsdag.

Etter to norske tap tidligere på kvelden var det årets tredjebeste lag i eliteserien som fikk reddet noe av den norske æren i den første runden av Royal League. Arne Erlandsens IFK Gøteborg ble nummer to i den svenske serien.

Første omgang ble preget av mange halvsjanser til begge lag. De første 45 minuttene ble spilt uten at noen av lagene klarte å skape klare målsjanser.

Andreomgangen ble derimot mer velspilt og underholdende, med langt høyere kvalitet på spillet.

Kevin Larsen fikk først annullert en scoring for offside midtveis i omgangen, før han var på riktig sted til riktig tid i det 89. spilleminutt etter et innlegg fra Edu Ogbuke.

Henning Berg gjorde to bytter to minutter før scoringen som kan ha vært utslagsgivende for seieren. Øyvind Leonhardsen og Bjarne Ingebretsen ble satt inn for Jo Tessem og Enrique Ortiz.

I Lyns aller første kamp i Royal League sikret han dermed seier 1-0 over fjorårets tapende finalister IFK Göteborg.

890 tilskuere så kampen som ble spilt på kunstgressbanen på Tønsberg Stadion. Ullevaal er stengt på grunn av dårlige baneforhold, men åpner på søndag igjen når Vålerenga tar i mot Start i den andre runden av Royal League.

(ANB)

MÅLJUBEL: Kevin Larsen får gratulasjoner av lagkameratene etter seiersmålet over IFK.