NEKTER FOR AT HAN HATER KVINNER: - Jeg elsker kvinner, sier Kevin Bäckström selv. Han har blitt kastet ut av snowboardlandslaget til Sverige.  Foto: Det svenske skiforbundet
NEKTER FOR AT HAN HATER KVINNER: - Jeg elsker kvinner, sier Kevin Bäckström selv. Han har blitt kastet ut av snowboardlandslaget til Sverige. Foto: Det svenske skiforbundetVis mer

Kevin (20) kastes ut av landslaget på grunn av kvinnesynet

Gikk over grensen i sosiale medier.

(Dagbladet): Snowboardkjøreren Kevin Bäckström (20) sparkes ut fra det svenske landslaget med umiddelbar virkning på grunn av sitt kvinnesyn.

- Han har vist veldig mye kvinne-nedverdigende tendenser, sier Olle Danielsson, sportssjefen for den svenske snowboardlandslaget til svenske Expressen.

Det svenske snowboardforbundet skriver følgende i en pressemelding:

- Kevin har i sosiale medier og i ulike uttalelser oppført seg på en måte som ikke er forenlig med våre verdier i det hele tatt. Vi tar sterk avstand fra denne typen oppførsel, og har etter en vurdering kommet fram til å la Kevin forlate sin plass på landslaget, sier Olle Danielsson, sportssjefen for snowboard i en pressemelding.

Besøkte strippeklubb Bakgrunnen for denne avgjørelsen skal være en episode fra tidligere i høst hvor Kevin Bäckström besøkte en strippeklubb. Det var riktignok et besøk som var helt utenfor landslagets regi. Likevel holdt den svenske snowboard-ledelsen et møte med Bäckström der det ble diskutert viktigheten av å være et forbilde.

Det så ikke ut til å hjelpe stort. 20-åringen har blant annet en blogg, hvor det ifølge sportssjefen står mye kvinne-nedverdigende.

- Vi hadde forhåpninger om at han skulle bedre seg. Dessverre har vi ikke nådd fram med vårt budskap. I går skrev han ett blogginnlegg som er tatt bort nå, hvor han kritiserte to journalister veldig hardt. Det var så langt over grensen som man kan gå. Det fikk begeret til å renne over, sier Olle Danielsson til Expressen.

Vil forandre seg På Instagram-kontoen til 20-åringen finner du blant annet mange bilder av jenter i g-streng med forkortelsen «KB» skrevet på rompa. Et av disse bildene er også profilbildet til snowboard-kjøreren.

Hovedpersonen selv sier at han skal forandre seg.

- Jeg syns selvfølgelig det er trist, sier Bäckström til Expressen.

På spørsmål om det ligger noe i kritikken fra landslagsledelsen, svarer han:

- Ja, det gjør det nok. Jeg poster jo mye bilder av jenter på min Instagram-konto. Jeg mener ikke noe med det. Jeg elsker kvinner. Jeg har fått mange kommentarer på at jeg er en kvinnehater, men det er jeg virkelig ikke. Jeg har ingenting imot kvinner. Jeg elsker kvinner, sier Bäckström.