NY STJERNE:  Danmark har fått formel 1-feber. Kevin Magnussen (21) omtales som en ny superstjerne. Magnussen har tatt Danmark med storm etter den sterke F1-debuten i Australia søndag. Foto: AP Photo / Rob Griffith / NTB Scanpix
NY STJERNE: Danmark har fått formel 1-feber. Kevin Magnussen (21) omtales som en ny superstjerne. Magnussen har tatt Danmark med storm etter den sterke F1-debuten i Australia søndag. Foto: AP Photo / Rob Griffith / NTB ScanpixVis mer

Kevin (21) Danmarks nye kjæledegge etter debuten

Formel 1-feber hos naboen.

Danmark har fått formel 1-feber. Kevin Magnussen (21) omtales som en ny superstjerne.

Magnussen har tatt Danmark med storm etter den sterke F1-debuten i Australia søndag.

Han kjørte inn til tredjeplass, men ble senere flyttet opp til annenplass fordi Daniel Ricciardo ble diskvalifisert.

Peter Nygaard i BT og Berlingske spår Magnussen en stor framtid i formel 1.

- Det var en av de helgene som du vil underholde barnebarna dine med. «Jeg var der da Kevin Magnussen debuterte i formel 1». Det ble født en superstjerne i Albert Park. Med mindre noe går virkelig galt blir Kevin Magnussen en av de store i formel 1-historien, skriver han.

Størst Sportsredaktør Christian Thye-Petersen i Jyllands-Posten mener det kun er et spørsmål om tid før 21-åringen er Danmarks største aktive idrettsmann, hvis han ikke allerede er det.

- Ikke i kraft av selve prestasjonen, man kan selvfølgelig ikke bli størst i elitesport ved å bli nummer to. Men scenen som Kevin Magnussen opptrer på, er så ekstraordinær i dansk sammenheng, og prestasjonen hans er under alle omstendigheter historisk både i dansk og internasjonalt perspektiv. Det er alle muligheter for at Kevin Magnussen vil bli oppfattet som den største, skriver Thye-Petersen.

Årets navn Allan Olsen i Ekstra Bladet mener Magnussen må bli kåret til årets danske sportsnavn i 2014 etter søndagens prestasjon.

- Hvor stort er det? Bare ved å få setet i formel 1 kunne Kevin Magnussen være en favoritt til å bli årets danske sportsnavn 2014, men med poengene i Melbourne og med 18 løp igjen til å ta enda flere, så er det vanskelige å se hvem som skal kunne overhale ham, mener sportssjefen.

Politiken skriver at Magnussen «brukte hodet og viste stor modenhet» i sitt første Grand Prix-løp.

- Han er rask over én omgang. Han kan sette sammen et helt Grand Prix, som er ytterst kompleks med et hav av data og teknikk å forholde seg til. Han kan være aggressiv når det er nødvendig, og han kan forsvare seg, skriver Henrik Braad Jacobsen.

Magnussen er den første dansken noensinne som er på seierspallen i et formel 1-løp. Han er sønn av den tidligere F1-føreren og Le Mans-legenden Jan Magnussen. Faren ble også omtalt som et stort talent, men slo aldri til i formel 1. Han tok bare ett poeng på 25 løp.

(NTB)