Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kevin Melhus bokser på Brækhus-stevnet 9. juni

Kevin ble historisk i bokseringen,så hang han i tauene på privaten. Slik har han slått seg tilbake

Lærer innsatte mestringsfølelse når de har sonet ferdig.

TAKKNEMLIG: Kevin Melhus sier situasjonen snudde etter en artikkel i Dagbladet. Nå satser han for fullt og går i ringen på Koengen i Bergen 9. juni. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TAKKNEMLIG: Kevin Melhus sier situasjonen snudde etter en artikkel i Dagbladet. Nå satser han for fullt og går i ringen på Koengen i Bergen 9. juni. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han ble historisk som første bokser i en profesjonell kamp i Norge på 33 år.

Det skjedde 1. oktober 2016.

Så ble alt snudd på hodet for Kevin Melhus.

10. februar sto han fram i Dagbladet og fortalte at boksekarrieren hans var i fare. Etter bare en eneste kamp som proff.

Svak økonomi og dårlige framtidsutsikter gjorde at han mente det ble for vanskelig å satse videre.

Han sleit også med motivasjonen. Forviklinger i forkant av det siste stevnet i Spektrum gjorde ikke sakene enklere for ham.

- Først ble stevnet utsatt en måned til 1. februar, da Cecilia Brækhus ble sjuk. Det var også mye surr og rot med min tiltenkte motstander som trakk seg. Og så gikk det hardt utover økonomien min med å satse for fullt uten inntekter, forteller Kevin Melhus til Dagbladet.

DELTOK IKKE: Kevin Melhus satt ringside i  Spektrum på proffstevnet 24. februar. Der han egentlig burde ha bokset. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
DELTOK IKKE: Kevin Melhus satt ringside i  Spektrum på proffstevnet 24. februar. Der han egentlig burde ha bokset. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Men nå er han definitivt klar for kamp på stevnet til Cecilia Brækhus i Bergen 9. juni.

Han sier:

- Takket være en artikkel i Dagbladet, meldte det seg en sponsor. Som var villig til å finansiere meg, slik at jeg kunne satse for fullt.

Et firma som sørger for at tidligere innsatte kommer seg ut i samfunnet i fullt lønnet arbeid etter soning gir Kevin Melhus en inntekt han kan leve av.

- Jeg er glad for at jeg kan fronte noe som er så meningsfullt og samfunnsnyttig. Firmaet ansetter tidligere innsatte når de har sonet ferdig og leier dem ut til arbeidsgivere, forteller Kevin Melhus til Dagbladet.

Fotball og kampsport

Gründer og styreleder André Moen i 2nd Chance bekrefter at det var artikkelen i Dagbladet som gjorde at han tok kontakt med Melhus.

Nå sier han at Kevin Melhus passer perfekt til firmaets profil.

- Det er to ting som de prater om innenfor murene. Det er fotball og kampsport, sier både André Moen og Kevin Melhus.

Moen sier:

- Dette er første gang vi går ut i media. Tidligere innsatte finner det svært problematisk å skaffe seg jobb etter soning. Jeg har først villet erfare om dette var mer enn en god idé. Men når det gjelder å fronte Kevin Melhus, så mener jeg det er et riktig tidspunkt, forteller Moen.

Firmaet startet 1. mars i 2016 med å få tidligere innsatte ut i arbeid. En person blir ansatt og lønnet av byrået, for så å bli leiet ut til en arbeidsgiver.

- Vi har fått over 100 personer ut i full jobb. Og vi har i underkant av 60 ansatte i dag. Vi fakturerer kunden med påslag, helt i tråd med andre bemanningsbyråer, forteller Moen.

STAKKARS TYSKER: Christian Dulz (t.v.) var sjanseløs i debutkampen for Kevin Melhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STAKKARS TYSKER: Christian Dulz (t.v.) var sjanseløs i debutkampen for Kevin Melhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Lærer mestringsevne

Kevin Melhus trener disse en gang i uka på Oslo Bokseklubb.

- Han er klok og har roen som er gull verdt. Han lærer de ansatte mestringsfølelse og disiplin. Jeg pleier å si at det er mange av dem som er litt Mowglier, som har vokst opp i jungelen, spøker Moen.

- Jeg har kontrakt ut 2017 med opsjon på et år til. Jeg håper det kan bli et langvarig forhold. Slik at jeg kan nå målet mitt. Det er å bli verdensmester, sier Kevin Melhus.

André Moen avslører følgende:

- Det var styremøte mandag. Da ble det enstemmig avgjort at vi ønsker å satse videre på Kevin Melhus som vår profil.

Enkel motstander

Fredag 9. juni går Kevin Melhus i ringen mot briten Josh Burke på Koengen i Bergen. En 31 år gammel bokser som har gått fem kamper og tapt tre. Han vant i debuten. Den andre kampen han vant var mot en lituaisk kar på 37 år som har gått 44 kamper og har tapt 37 av dem. Den siste kampen tapte Burke på teknisk knockout.

I løpet av de fem kampene har han ikke maktet å slå ut en motstander.

Neppe en ordentlig match for det store norske boksetalentet.

André Moen er selv bokseinteressert og følger Kevin Melhus nøye.

- Jeg har stor tro på at Kevin vinner i Bergen. Han kan bli så god at han kan overta etter Cecilia Brækhus som den største, når hun takker for seg i bokseringen, sier Moen.

Hele Norges coronakart