PÅ KRYKKER: Michael Ballack mister VM på grunn av ankelskaden han pådro seg i FA-cupfinalen. Det gjør vondt, og ikke bare i beinet.Foto: SCANPIX/AFP/DDP/OLIVER LANG
PÅ KRYKKER: Michael Ballack mister VM på grunn av ankelskaden han pådro seg i FA-cupfinalen. Det gjør vondt, og ikke bare i beinet.Foto: SCANPIX/AFP/DDP/OLIVER LANGVis mer

- Kevin er ikke veldig diplomatisk

Boatengs far antyder at Ballack-angrepet kan ha vært hevn.

||| (Dagbladet): Konspirasjonsteoretikerne var raskt på banen da det ble klart at Michael Ballack mister VM for Tyskland etter den røffe taklingen han ble utsatt for av Kevin-Prince Boateng under lørdagens FA-cupfinale.

Ikke bare er Boateng uttatt i Ghana-troppen som skal møte Tyskland i Sør-Afrika, men han er også broren til Jerome Boateng, som spiller landslagsfotball under Joachim Löw.

Etter kampen gikk Ballack ut og anklaget Boetang for å ha skadet ham med vilje, og i dag kaster faren til Boateng-brødrene, Prince, mer lys over foranledningen til episoden.

Kranglet i 2006
- Kevin er syndebukken nå igjen. Det er alltid dobbelt så ille når det gjelder en Boateng. Det opprører meg. Men man er nødt til å se på hele historien, sier 56-åringen i et intervju med Hamburger Morgenpost, gjengitt av Independent.

- I 2006 hadde Kevin nettopp gjort sitt første mål for Hertha. Så møtte de Bayern München, og han havnet i en krangel med Ballack. Ballack sa: «Ikke tro du er best bare fordi du har scoret et mål», sier han.

Pappa Prince hevder at Ballack senere tråkket på sønnen i en duell i den kampen.

- Uheldigvis er ikke Kevin veldig diplomatisk. Men jeg er sikker på at selv om han felte Ballack, så mente han ikke å skade ham, sier Boateng senior.

Broren støttes
Tyskland og Ghana skal møtes i VM den 23. juni, og Kevin-Prince Boateng kan trolig vente seg en del ekstra oppmerksomhet om han skulle bli funnet verdig en plass i startoppstillingen.

Samtidig får hans bror støtte av den tyske landslagssjefen.

- Jeg har snakket med Jerome Boateng. Jeg har sagt til ham at jeg støtter ham. Det er sant at han er i familie (med Kevin-Prince), men han er overhodet ikke involvert i dette. Jeg ber alle om å ikke blande ham inn, sier Joachim Löw, som uttalte at han var sjokkert over å få vite alvorligheten ved Ballacks ankelskade.

Sier unnskyld
Ifølge svenske Expressen beklaget Kevin-Prince Boateng i natt taklingen han satte inn på Michael Ballack rett før pause lørdag.

- Jeg kan bare si unnskyld. Jeg kom inn sent, og traff ham med full kraft. Det så dumt ut, sier Portsmouth-spilleren.

- Jeg sa unnskyld to ganger på banen. Nå gjør jeg det en tredje gang. Jeg beklager, det var ikke min hensikt å skade noen, sier Boateng.

Michael Ballack kaller diagnosen han har fått for den verste i sin karriere.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Det er bittert å få en slik diagnose to-tre uker før VM. Det er fotball, slikt skjer, livet går videre, men jeg er sint. Klar jeg er sint, sier tyskeren.

RØFT OG TØFT: Michael Ballack haltet av banen etter et lite forsøk på å fortsette etter sammenstøtet med Kevin-Prince Boateng.FOTO: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
RØFT OG TØFT: Michael Ballack haltet av banen etter et lite forsøk på å fortsette etter sammenstøtet med Kevin-Prince Boateng.FOTO: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer